Mulla on Rangereissa raptor puolipohja, mutta kantapala on originelli. Hyvin pitää talvella näin.

Ja kannatti. Nehän oli ihan luistimet ilman puolipohjausta.
Joo eihän noita voi käyttää talvella ollenkaan. Pärjäisin varmaan talven ilman Rangereita, mutta mietin sitäkin, että kannattaako alkuperäistä nahkapohjaa polkea rikki asti vai asennuttaa pohjat jottei itse kenkä kulu.
Tässäkohtaa sanottakoon ettei se taida nahkaa olla se IR orkkispohja. Se orkkis "Nitrile cork" pohja on varmaan kestävimmästä päästä eikä varmaan ihan vähään aikaan oo kulumassa puhki tai edes vaihtokuntoon.
Laakson kirjoitti:
alspe kirjoitti:Talveksi ostaisin jotain muuta kuin chukkaa joka on IMO aika "kesäinen" kenkä. Kyllä Suomen olosuhteissa saa olla ihan oikeat talvikengätkin olemassa. Omassa käytössä Red Wingin 8138 palvelee koko talven 0,5-1 numeroa liian isoina lampaanvillaisella pohjallisella.


Pitää nuo red wingsit käydä seuraavalla Helsingin keikalla testaamassa. Suutari tälle päivää kiroili alimpaan helvettiin noita varustelekan särmä maihareita: nahka hyvää mutta pohja pilattu huonolla kuvioinnilla -> poikittainen kuvio, joka kuluesssaan rikkoo pohjan. Tekohengitystä tarjoili ja uutta päällistä pohjaan. Työn hinnalla kannattaisi melkein lyödä jo roskiin.

Chukkaa itsellä on clarksit vahattuna versiona: Tätä ei säältä tarvi pelätä. Vesi tosin menee herkästi sisään ja hemmetin kylmä jo nollakelissä. Toinen pari on mokkanahkainen Loake. Tätä en tohtinut märkään säähän laittaa, tekisi mieli säätellä paremmille keleille. Loaken chelsea bootsit poistin alennusmyynnistä molemmissa väreissä. Tämä menee varmaan pikkupakkasille asti. (Vasta sain postissa, en edes sisään ajanut)

Kenkä saa tosiaan olla melko raffi-versio, tyyliin tuo iron ranger. Eli tämän henkistä kannattaa tarjota. Ajatuksena ollut vältellä kertäkäyttömuotia, eli pitkäikäisyys/suutarin kunnostettavuus plussaa. Asustelen ilman autoa ja ilman julkisia kulkuneuvoja, pahoilla keleillä iskenyt töihin lähtiessä maiharit jalkaan. Joka aamu lähdettävä, keliin kuin keliin. Oikein kylmään keliin töysän kenkätehtaan saappaat pitää lämpimänä: https://toysankenkatehdas.fi/fi/catalog/2 (Noissa muuten hinta-laatu ihan kunnossa.)


Säästöbudjetilla tuli mentyä, redwingsiltä vietnamissa valmistettua: https://www.irishsetterboots.com/huntin ... unt-upland kolmasosan maksoi redwingsin vastaavista.
^En täysin halua teilata, mutta kyllähän noi näyttääkin siltä, että maksavat Red Wingeihin verrattuna kolmasosan. Mutta jos toimivat niin hyvä.
riku_ kirjoitti:^En täysin halua teilata, mutta kyllähän noi näyttääkin siltä, että maksavat Red Wingeihin verrattuna kolmasosan. Mutta jos toimivat niin hyvä.


Ns. "rymy"-kenkä haussa, siihen hyvä, maiharin korvikkeeksi. Parempia kenkiä jo kaapissa liikaakin. (Kesäksi ehkä tarvii arkiloaferit, mutta muuten kokoelmaan tyytyväinen) Siistiksi kengäksi talveksi löytyy chelseaa ja chukkaa. Yhdet kalliit saappaat onnistuin työmaita kulkiessa repimään rikki. Suutari sai ommeltua kasaan, mutta nahka ei tykännyt hydrauliikka öljystä. Turvasaappaat/työkengät taas 80% työajasta täysin sopimattomat ja epäasialliset. Nyt ollut viikon verran sää täälläpäin nilkkoja myöten rännässä ja märässä. Toiminut tässä hyvin. Eniten huolettaa laadussa miten tulee kestämään/ pysymään siistin näköisenä.

Tuli tälle työaamua taas mieleen vanha sanonta siitä, että herrasmies pukeutuu tilanteen mukaan. Tämä tarkoittaa oman tulkinnan mukaan sitä että sopivassa tilanteessa nokian kumisaappaat ovat herrasmiehelle oikea ja tyylikkäin ratkaisu. Työmaalla toimittajan johto lähtenyt käymään vierailulla: Ulkona/työkohteissa nilkkoja myöten rännässä ja kaikessa "paskassa" käsintehty pukukenkä ja tummansininen villahousu on varmasti kotona illalla helppo puhdistaa. Loppuporukalla päällä hupparia, joka ei kyllä sekään tilaisuuteen oikein sopinut.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.