Mäkin myöhään valveutuneena sain myytyä pois liian snadit (uk7.5) pukukengät. En kuitenkaan sen vertaa oppinut että olisin ostanut korvaavat kivijalasta, vaan etsin netistä uk8 vastaavat sillä tuloksella että nää istuukin lestin takia leveyssuunnassa ihan samalla tavalla. Itellä kans se että tästä vielä puol kokoo isommissa loppuu nauhoista kiristysvara ja kantapää lähtee vaeltamaan ylöspäin. Paras ois leveä kasi, tai sit kasipuoli ilttipehmusteen kanssa.
Tilasin Horween Chromexcel gibsonit Solovairilta. Siistit kengät, mutta koko on juurikin sellainen, ettei pikkuvarpaille jää yhtään pelivaraa. Periaatteessa pystyisi juuri ja juuri käyttämään. Toisiin kenkiin verratessa huomaa pienen epämukavuuden, kun varpaat eivät mahdu liikkumaan kunnolla. Tämä on nitä tapauksia, joissa tekisi mieli kokeilla ottaa käyttöön, mutta järki sanoo, että laita palautukseen. Jos eivät tunnu istuvan yhtä hyvin kuin muut kengät, tuskin tulevat saamaan yhtä paljon käyttöä. Monet oppirahat maksettu vastaavissa tapauksissa.

Tällä hetkellä omiin jalkoihin parhaiten istuvat kengät löytyy yllättäen italialaiselta Officine Creative Italia -merkiltä. Italian koko 40 istuu joka suunnasta hyvin, vaikka muuten käytän 41-42 koon kenkiä.
Mites noiden Tricker'sin kolloboraatioiden kanssa, pitääkö olla varuillaan laadun suhteen vs. normaalivalikoima? Näitä on tehty melkoisesti ja maailman foorumeilla tuota intoa on vuosien varrella ihmetelty ja selkeitä hutejakin noihin yhteistyömalleihin mahtuu. Mutta poikkeaako laatu lähtökohtaisesti muista malleista?
Toki vaan mutu-tietoa, mutta yhteistyötaho on kaiketi valinnut kenkiin ikään kuin optiot nahoista, väreistä ja detaljeista made to order -tyyliin. Samaan tapaan kuin joillakin jälleenmyyjillä ollut omia kustomoituja mallejaan. "Suunnitellut" kengän ja sitten Tricker's sen valmistanut. Sinänsä kaiketi laadun pitäisi siten vastata valmistajan omaa mallistoa.

En usko, että mielellään tinkisivät kovin paljoa esim. nahkojen laadusta tms. Jonkin verran noissa on kuitenkin tainnut olla juuri sitä kiillotettua bookbinder-nahkaa. Sitten tainnut olla myös joillain oudommilla pohjaratkaisuilla, mutta kuitenkin Vibramia tai muuta laatutavaraa.
onko jollakin teistä jo kokemuksia Red Wing Saw Milleistä? Erityisesti kiinnostaisi onko nämä yhtään paremmat märälle kelille kuin perus RW:t. Onhan noissa storm welt mikä on ihan jees mutta vain "puoliruokaa". Myös linerin laatu kiinnostaisi. Heti käytössä nukkaantuva villa tms. kangas linerina on todella arsyttävä.
Hyvä että tuli juuri keskustelua liian pienistä kengistä. Sain alkuviikosta ensimmäiset Morjasin derbyt koossa 7,5. Olin jo päättänyt ottaa käyttöön, kunnes luin tätä ketjua ja päätin lähettää takaisin ja tilata puoli kokoa isommat. Tuntuivat jalassa napakoilta, mikä ei taida olla hyvä merkki sitten kuitenkaan.

Itselläkin on kokemusta siitä, että juuri Pinkomossa on suositeltu ottamaan pienempi koko Red wingeistä. Ja pakko sanoa että itselläni se suositus osui kohdalleen. Ainakin oma Moc Toe -mallini venyi tai muotoitui omaan jalkaan juuri sopivaksi. Luulen että tämä on kuitenkin niin tapauskohtaista että tuollaisia vinkkejä ei ikinä kannata suoraan uskoa.

Tricker'sin kollaboista: itselläni on End Clothingin kanssa tehty kollabo Bourton-mallista. Yhden parin perusteella ei voi tietenkään mitään johtopäätöstä vetää, mutta erittäin laadukkaiksi nuo ovat osoittautuneet.
mikki kirjoitti:Itselläkin on kokemusta siitä, että juuri Pinkomossa on suositeltu ottamaan pienempi koko Red wingeistä. Ja pakko sanoa että itselläni se suositus osui kohdalleen. Ainakin oma Moc Toe -mallini venyi tai muotoitui omaan jalkaan juuri sopivaksi. Luulen että tämä on kuitenkin niin tapauskohtaista että tuollaisia vinkkejä ei ikinä kannata suoraan uskoa.

Hyvin rajattujen omien kokemusten mukaan, kengät antavat hieman periksi sivuttaissuunnassa tuossa jalkaterän keskivaiheilla. Jos taasen kengät puristavat tuolla varpaiden tasolla pikkuvarpaasta, ne tulevat sieltä puristamaan myös jatkossakin. Tämä taas riippuu lestistä sekä oman jalan muodosta. Itselläni on korkea jalka ja sekä jalkani on leveä juuri tuosta pikkuvarpaan kohdalta niin se aiheuttaa ongelmia...

dp1 kirjoitti:onko jollakin teistä jo kokemuksia Red Wing Saw Milleistä? Erityisesti kiinnostaisi onko nämä yhtään paremmat märälle kelille kuin perus RW:t. Onhan noissa storm welt mikä on ihan jees mutta vain "puoliruokaa". Myös linerin laatu kiinnostaisi. Heti käytössä nukkaantuva villa tms. kangas linerina on todella arsyttävä.

Millä tavalla "perus RW:llä" on ongelmia märällä kelillä? Itsellä vanhat iron rangerit puolipohjattuna sekä 1907 moc toet norwegian weltillä, eikä ikinä ole vesi mennyt läpi kummistakaan vaikka nimenomaan märällä ja lumisella kelillä näitä tulee käytettyä. Pohjat ovat myös molemmissa todella pitävät. Nykyäänhän Iron Rangereissa on vakionakin pitävämpi pohja.
Riippuu vähän mistä kohtaa kinnaavat. Mokkanahka yleensä vähän helpommin venyy kuin pintanahka, mutta ei se kengän kyljestä törröttävä pikkuvarvas välttämättä kaunis ole. Laittaisin vaihtoon, ellei kyse ole millin-parin venymistarpeesta.
Itsellä oli nahkaiset Meerminin chelseat hiro-lestillä normikoossa ja aika nopeasti vaihdoin puoli kokoa isompiin. Nyt kantapäällä vähän liikaa tilaa liikkua, mutta eipähän purista.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.