Henrik kirjoitti:Tietäjiltä kaivattais nyt kipeesti apuja. Mikäköhän koko mulle mahtais mennä 2298/4497 lestistä kun Loakella yhdet monot on 8,5F ja näissä toeboxissa reippaasti tilaa, addun tennareissa uk 9,5/44, Parabootin Avoriaz yllättäen 9,5 (uk? Muistaakseni japsimarkkinoille suunnattu), mutta nää on ostettu paksulle sukalle ja ohuella menis kyllä 9:kin. Jotain no name italokenkiä on koossa uk8/42. Lähtisin varmaan 8/8,5 liikkeelle ja ahkerasti koittanut sf selata, mutta nää vertailee usein muihin jenkkikenkiin mistä ei valitettavasti kokemuksia. Ymmärtääkseni tuo 2298 ja 4497 molemmat olis TTS ja suositellaan samaa kokoa?


Mulla 4497 oli TTS (8,5), 4444 puol kokoa alaspäin. Sama juttu Loaken kanssa eli kun ottaa 8,5F on kengissä paljon tilaa, melkein vois ottaa puol kokoa alaspäin Capital-lestin kanssa
Itsellä osuu jalan koko sellaiseen väliin, että myös 4444 pitää olla samaa kokoa. Istuu vaan hieman reilummin ja 4497 ja 2298 napakammin.

Viime aikoina ihastunut näihin Vibram Gumlite -pohjaisiin, joilla näiden lisäksi myös mustat Bourtonit. Kevyet, mukavat, äänettömät. Niin kuin lenkkareilla kävelisi. Kerran aiemminkin ollut Sandersit näillä pohjilla, mutten muistanut tuota mukavuutta.

Kuva
Kiitokset vaan molemmille vastauksista, Pediwearilta lähti chestnut Stowit koossa 8,5 melko hyvään hintaan, jotka tosin myöhemmin osoittautuivat puolta kokoa liian pieniksi. Pieni vaihtorumba, 30 e posteihin ja nyt on täydellisen kokoiset monot laatikosta siinä missä 8,5 puristi jalkaa aika tasaisesti joka suunnasta. Näissä uudemmissa tosin tuossa storm weltissä molemmissa kengissä reipas millin väli, mikä toisessa kengässä ulottuu jopa tuohon welttiin asti. Empä kyllä usko, että tällä on mitään muuta kuin kosmeettista merkitystä, mutta silti harmittaa kun edellisen parin viimeistely oli täydellinen. Sanokaapa sekundaekspertit, että kannattaako näistä lähteä nillittämään vai kuuluuko priimapareina myytävien ominaisuuksiin?

Kuva

Spoiler:
Siittä vähän valotusta kansalle
Kuva
Kysytääs ihan merkille omistetussa langassa: Osaako joku sanoa millainen mallisto on ollut St. James Collection?

Mallistoon kuuluvat "William"-nimellä liikkuvat buutsit tulivat vastaan, mutta sen enempää mallistosta kuin mallistakaan ei löytynyt käytännössä mitään tietoa. Kenkään kirjoitettu mallimerkintä on 9047G, joka viittaa (ainakin) "Ripon"-nimiseen kenkään. Ulkonäön perusteella kyseessä on perus-Burford, jossa nahkapohja, värinä klassinen tammenterho.
Viimeksi muokannut Jep Gambardella, 07 Marras 2019, 17:36. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Itsellä on yhdet käytettyinä ostetut St James Collection -merkinnällä varustetut kengät, joissa mallina Phillip. Vaikuttaisi kyllä ihan Bourtoneilta muuten, mutta nahan väristä ei ihan tietoa ja sitten tummalla weltillä.

Olisivatko sitten juuri vähän perusmallistosta poikkeavilla väreillä yms. joskus tehtyjä kenkiä? Tuo Tricker'sin Jermyn Streetin myymälä on Lontoon St James's -nimisessä kaupunginosassa.
Ok, kiitos. Olisiko sitten merkin Lontoon myymälälle tehty erikoissarja.

Nuo Williamitkin ovat tummalla weltillä. Tietääkseni tuota mallia ei ole tehty vaaleammilla Acorn tai C Shade Tan -nahoilla Burford-nimisinä vaan (ainakin) Wetherbyinä ja Riponeina, joista siis Williamit poikkeavat vielä jollain tavalla.
The Bureau -kollabobuutsit saapuivat. Burford lähtökohtana cap toella, oranssiin taittava shell cordovan ja Commando-pohja.

Huono kuva, mutta tykkään kengistä kovasti:

Kuva
1. maailman ongelmia:

Kaikissa kolmissa ko. merkin bootseissani on irtonaiset, kulmatuettomat iltit. Kenkien läpät pääsevät toisin sanoen liikkumaan vapaasti varren kohdalla.

Ärsyttää, että iltit eivät pysy käytössä keskellä, nauhoituksen alla, vaan siirtyvät reunaan. Pahimmillaan tulee kylmä tai sukat kastuvat osittain. Vähäisimmillään sivussa oleva läppä painaa vähän jalkaa ja bootsi näyttää typerältä. Nauhoitustyylillä tai nauhojen kireydellä en ole havainnut olevan vaikutusta.

Muilla samanlaisia kokemuksia tai jopa neuvoja asian ratkaisemiseksi?
Tricker's ilteissä ei taida olla sellaista nauhapaikkaa ollenkaan? En muista miksi sitä kutsutaan. Tarkoitan siis sellaista vahviketta iltissä, jonka läpi nauhat voi sitoa.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.