En tiedä oisko tää järkevämmin mennyt tuonne kulttuuriosastolle, enkä tiedä että osaako täällä kukaan muu kuin Tane oikeasti tehdä mitään, mutta...

Mister Crewillä oli aivan esimerkillinen blogipostaus EG-paidan paikkaamisesta kangastilkulla. Huomioi myös (ainakin sinisten) kangastilkkujen saumaukset, etteivät paikat lähde purkautumaan.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
ompelin tässä yks yö aikani kuluks nappeja uusiks W+H:n parkaan ja farkkujen perstaskun reijän umpeen. Laitoin taustalle taskun sisälle vanhojen levisten lahkeesta napatun pienen palan kangasta ja sit vaan kiinni se langalla. Ei välttämättä näytä juurikaan siltä et olis paikkailtu, mutta taskusta tuli taas "ehjä". Jos tekisin uusiks, niin laittaisin isomman lätkän sinne taustalle.. voi olla että toi nyt jatkaa kulumista niin, että se mun paikka irtoaa.

Kuva

Kuva
Hyvä lanka. Ite hommasin just joulun alla ompelukoneen, jota olisi tarkoitus oppia ihan kunnolla käyttämään. Vielä ei ole oikein päässyt alkuun, kun ei tajunnut kankaita ja lankoja tilata samalla, ja nyt on sitten niitä odoteltu. Vinkkejä hyvistä oppaista, nettisivuista yms saa laittaa, jos vaikka on itseoppineita paikalla.

edit. Lisäpointsit siitä jos on jotain miesten vaatetukseen erityisesti keskittyvää.
Strömsöstä päivää. Ompelin joulunpyhinä vaivalla ja erityisellä huolella vanhan kipparitakin jo viime talvesta irtiolleen sisänapin paikoilleen. Nyt kun tuli pakkasta, niin takki aamulla päälle ja tyytyväisenä nappia kiinnittämään. No, nappi tuli sitten näköjään väkerrettyä yhtä riviä liian alhaalle.

Kuva
Totta muuten joo. Laitoin nyt äsken kuitenkin kohdilleen, kun ei oikein ole vielä valmis siihen "persoonalliseen napitustapaan".
LVC '47 501. Kyllä Sini oli oikeessa, nää repee herkästi. Parin viikon välein saa olla paikkaamassa, saumatkin jo vedetty. Ikää aika tarkkaan vuosi ja kesällä ei tullu juurikaan pidettyä. #teinitejasäästin
Kuva

Kuva
U-Haul kirjoitti:Strömsöstä päivää. Ompelin joulunpyhinä vaivalla ja erityisellä huolella vanhan kipparitakin jo viime talvesta irtiolleen sisänapin paikoilleen. Nyt kun tuli pakkasta, niin takki aamulla päälle ja tyytyväisenä nappia kiinnittämään. No, nappi tuli sitten näköjään väkerrettyä yhtä riviä liian alhaalle.


LOL tästä tulee mieleen oman kipparitakin nappifiksailu kun pienessä jurrissa ompelin vahingossa taskun umpeen..
Noin kerran vuodessa tulee näköjään enemmälti ommelleskeltua, joulunpyhinä. Tänään lyhennettiin housut käsin ommellen, noin tunti per lahje tahdilla. Käänteissä päädyin vähän alkuperäistä leveämpään 5,8 millin mittaan. Lievä vinous oikeassa lahkeessa on optinen harha.

Kuva
Pitää jakaa, kun onnistui niin hyvin. Poistin Crescent Down Worksin untuvapaidasta kauluksen läpät ja kädet, lopputuloksena untuvaliivi, joka istuu huomattavasti paremmin, kun hartioista/rintakehästä lisää tilaa. Eli, myynnissä untuhihat vasen ja oikea :D
starsailor kirjoitti:Pitää jakaa, kun onnistui niin hyvin. Poistin Crescent Down Worksin untuvapaidasta kauluksen läpät ja kädet, lopputuloksena untuvaliivi, joka istuu huomattavasti paremmin, kun hartioista/rintakehästä lisää tilaa. Eli, myynnissä untuhihat vasen ja oikea :D


Hihoista voisi tehdä säärystimet/nilkkaimet. Toimisi hyvin kovilla pakkasilla lyhyttä lahjetta suosivilla.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.