Mielestäni ohuet ja huonolaatuiset lehmännahkatakit muistuttavat muutaman vuoden ja sadekuuron jälkeen tuollaisilta. Ebaystakin tuollaista racing shirt-tyköistuvuutta löytyy kun kirjoittaa esim. ”Brooks Cafe racer”.
Irppalirppa kirjoitti:Onko jotain valmistajia joiden vuohennahkaiset takit kannattais tsekata? :)

Selectedillä löytyy usein sellaisia, jos kehtaa ostaa ns budjettitakin. Sitten toki Falconit yms tekee millä nahalla haluaa.
Irppalirppa kirjoitti:Onko jotain valmistajia joiden vuohennahkaiset takit kannattais tsekata? :)


Olen ollut todella tyytyväinen Aeron Premier Highwaymaniin, joka on sinetiksi nimetystä vuohennahasta. Käyttäjä Fossé Collinelle taisi olla vastaava rotsi puolestaan punaruskeasta vuohesta.

Tässä näkyy tuo omassani oleva tekstuuri ja sävy: Kuva
^jösses miten kivan näkönen.

Katsoin itseasiassa että toi premier half belt saattais olla aika pähee ellei sitä board raceriä lähe kokeileen. Tosi kivannäkönen sulla tuo HWM kyllä, huh.

larzes kirjoitti:
Irppalirppa kirjoitti:Onko jotain valmistajia joiden vuohennahkaiset takit kannattais tsekata? :)

Selectedillä löytyy usein sellaisia, jos kehtaa ostaa ns budjettitakin. Sitten toki Falconit yms tekee millä nahalla haluaa.


Mä itseasiassa funtsin että kokeilen metsästää jostain lampaan tai vuohennahkaisen vintagetakin, vois kuvitella että saki tai joku ois tehny samanlaisia jossain välissä ja niitä ois kirpparit väärällään. Hmm
Suunnittelin tilaavani muokatun Dustbowlin, mutta samaa nahkaa ei enää löydy, ja olisihan tuossa ollut korkeampi riski mitoituksen ja kaiken kanssa. Omassa käytössä varmaan menisi 20v että horsehide näyttäisi noin kivasti patinoituneelta.

Kuva

Cainelta löytyikin tällä kertaa juuri sopiva malli. M422a, tumman ruskeaa vuohennahkaa. Mukavan pehmeä heti alkuun, mutta myös kestävän oloista (ihan eri luokkaa kuin Stoffa tai Valstar).

Ihan puhdasta fitti kuvaa ei vielä ole, mutta tästä näkee vähän:

Kuva
Noiden kuvien perusteella oikein hyvä fitti omaan silmääni. Hartiasaumat tulevat hartialinjan yli hihan puolelle, mutta voi natsata paremmin paksumman paidan kanssa - eikä tuolla ole minusta muutenkaan suuremmin väliä. Ylemmässä kuvassa näyttää lisäksi helmasta ohuesti pitkältä, mutta alemmassa pituus näyttää toimivan, siis ainakin omiin mieltymyksiini.

Aeron vuohennahka on ollut pitkään _tietäjien_ suosiossa, ja edelleen goatskin on ehkä hieman aliarvostettu isommissa ympyröissä. Itselläni on Premier HWM rustiksi nimetystä vuohennahasta, ja todella hyvät fiilikset tuosta reilun vuoden käytön jälkeen: pehmeä ja laskeutuu heti hyvin, mutta kestää nirhaumia ym. ja iästyy omalla tavallaan tyylikkäästi. Hevosennahan kanssa sama fiilis löytyy tosiaan joskus yli kymmenen aktiivikäyttövuoden jälkeen.

Edit. typoja
Viimeksi muokannut Jep Gambardella, 16 Elo 2021, 16:48. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jeps, tuossa on vain kauluspaita alla. Oletettavasti syksyllä ja keväällä tulee enemmän kerrosta, neuletta tai muuta, alle. Ekassa varmaan hartiasaumat kanssa vähän valunut alemmas kun takki on auki, ja asentokin voi vaikuttaa.

Jos olisi teettänyt, niin olisi voinut tähdätä iiihan vähän - 1-2cm - lyhyempään takkiin ja hihoihin, mutta menee ihan hienosäädöksi ja Aeron mittavirheen sisään. Saattaa jopa olla toimivampi näin. Pituus sellainen että farkuista riippuen taskut on juuri takin reunan alla, eikä istuessa lähde takki pahasti nousemaan vaikka olisi kiinni.

Eilen oli hetken päällä yöllä tähtiä tuijotellessa, ja tuntuu ihan toimivalta kun ei helma nouse liikaa vaikka kameraa tai kiikareita pidellessä. Resorien kanssa hihat kanssa kätevät, pysyy hiha ylhäällä mutta hihan pituus riittää myös kun suoristaa käden.
Nykyisin vähän pudotetut olkapäät on "muodissa" eikä tuon takin tarvitsisi olla yhtään lyhyempi. En tuijottaisi niin tarkasti jokaista senttiä ja olen sitä mieltä, että takin fitti näyttää hyvältä. Siisti takki kaiken kaikkiaan.
Kuriositeettina kyselen teiltä Shangri-La Heritage Varennen ostajat, mikä fiilis näin mahdollisen pidemmän käytön jälkeen? Itselläni kyseinen takki on syrjäyttänyt Schott:n tuplariderin ihan täysin. Nyt syksyllä ollut päällä lähes joka päivä ja kivasti on muotoutunut sekä kroppaan että rotaatioon. Enää nuo kyynärsuojien tarranauhatkaan ei häiritse vaikka se alkuun vähän huoletti. Nahka on pehmeää ja mukavaa. Fitti toimii sekä ohuemman että paksumman paidan kanssa. Hihat oli pitkähköt alkuun mutta nekin on hiukan lyhentynyt käytössä ja muutenkin lyhyenä kaverina tottunut enemmänkin hiukan pitkiin kuin lyhkäsiin hihoihin. Schottiin verrattuna kaipaisin ehkä hiukan paksumpaa nahkaa mutta eipä tuo ole vielä isompaa käytön jälkeä ottanut. Loisto tuote varsinkin itse maksamaani hintaan nähden.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.