U-Haul kirjoitti:Tarkoittanee jalan pituutta, mm/cm-kokoa kuten lenkkareissa, jolloin sisämittaa sentti, pari enemmän.


No sitten UK8 voisi olla oikea koko. Enää pitää löytää sellaiset...
Oma koko on pääsääntöisesti UK8 mm. Loake F- ja G-lestit ja Red Wing 875 (tilavin näistä). Hain tänään postista foorumilta poistetut UK8 service bootsit ja ne sopivat omaan jalkaan oikein hyvin.
Vibergin omistajat hoi. Onkohan kuvan mukainen pieni halkeama dainitessa normaalia Vibergeille? Myyjän mukaan ei syytä huoleen, mutta vähän arveluttaa kestävyys ja lähteekö tuosta laajenemaan kun on taitekohdassa. Ei muiden valmistajien dainete pohjissa ole tämmöisiä näkynyt.

http://kuvanjako.fi/p01zz
Siis tuo muutaman millin viilto? (Taitaa olla toinenkin pieni tossa vieressä, voinee johtua myös turhan tiukasta tikkauksesta) Ei kyllä näytä miltään halkeamalta. Vähän liimaa väliin jos huolettaa ja kovaa käyttöä vaan. Ihan samaa brittiläistä Dainite pohjaa Viberg käyttää kuin Loaket, C&J:t ja muutkin.
Ainankin vähän vanhemmissa (yli 2v) Vibergeissä pohja lähti aika nopeasti hapertumaan, eli pieniä paloja irtoili. Ilmeisesti "normaalia". Tuosta kuvan viillosta en olisi yhtään huolissani, vähän liimaa väliin ja haluaa.
Nämä ovat uudet suoraan paketista. Dainitessa ei ole mitään uutta mutta ei muissa kengissäni ole tuollaisia näkynyt uutena saati käytettynä. Tämän takia olisi mukava tietää onko muut huomanneet Vibergeissään samaa. Tällä hinnalla on mielestäni ihan kohtuullista vaatia laatua mutta ehkei tuo sitten haittaa. Stitchdown uudelleenpohjaus kun on käsittääkseni hankalaa ja kallista.
Osaisiko joku neuvoa miten Vibergin 2030 kengissä kannattaisi valita koko, jos Red Wing 8 lestin koko on 42,5?
Lueskellut jonkin verran ja kysellyt parista nettikaupasta ja sanottu, että koot ovat suht samat kun verrataan Red Wingiin. Mulla on aika kapea jalksa ja periaatteessa mahtuu myös 42 koon Red Wing jalkaan (joka koko päivän kävellessä varmaan jäisi aavistuksen pieneksi).
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.