Syksy alkaa kolkutella ja pikkuhiljaa itselläkin dresscode alkaa vaatia enemmän solmiota.

Se nyt ei ole varsinainen syy ketjun avaamiseen, vaan lähetys joka napsahti tänään postista. Omasta kaapista on oikeastaan puuttunut "essentials"-solmioiden ykkönen, eli tummansininen grenadine. No nyt sellanen on, by Arcuri Cravatte. Ja pakko todeta, että ehkä yks näteimmistä, ellei nätein mitä omissa käsissä on pyörinyt.

Kuva

Kuva

Kuva Kuva

Kuva

Eli tähän ketjuun nätit inspiraatiokuvat, omat solmiot, hankinnat, "tie porn" jne...
Laitan tämän tänne, varsinainen postaus toivon mukaan on blogin puolella myöhemmin illalla / huomenna.

Tuo aloituspostauksen solmio on tosiaan Linkson Jack-nettikaupan kautta saatu ja Arcuri Cravatte-lafkan tekemä. Tulevasta torstaista 7 päivän ajan eteenpäin koodilla DLATIES saa alennuksen tilatuista solmioista (joko "bespoke" tai RTW), jonka pitäisi suuruudeltaan olla 51,50£ (älkää kysykö miksi tällainen summa...). Normaalisti nuo bespoke vaihtoehdot alkaa 100 / 120 punnasta ja riippuen vähän yksityiskohdista ovat sitten enemmän.

Alla suora lainaus:
-------------------------

"The models offered are in the following fabrics: fine and large weave grenadine, linen, and linen and silk. The ties are hand sewn and made to each customer’s specifications. Thus, delivery is expected to take 4 to 5 weeks.

Available customisable options and prices
Folds
3-fold: standard
5-fold: +£20
6-fold: +£30

Length
136-155 cm: standard
156-165 cm: +£20 (~$31)
166-168 cm: +£30 (~$47)

Width
6-10 cm

Interlining
Lined
Unlined

Tipping
Self tipped
Navy tipping
Untipped
Let tie maker decide

Loop/keeper: Y/N
-------------------------

Mainittakoon, että vaikka olenkin omani saanut lahjana, niin eipä tuosta paljon moittimista löydy, kuten jo ylempänä todettua. Omat speksit, josko niistä joku kuvien avuksi hyötyy on:
Colour: navy blue Fabric: fine weave Width: 8,5cm / 3,35" Lenght: 147cm Fold: 5 Interlining: unlined Loop/keeper: yes Tipping: self-tipped

Väitän, että etenkin tuon alennuksen kanssa hinnat ovat varsin kohdillaan, jos esim grenadiinille on tarvetta.
Sain asiasta jonkun teaser mailin Linksonilta viime viikolla, vaikuttaa pakkopoistolta tolla hinnalla.

edit: Eikö toi A:n solmio ole kuitenkin untipped?
Olisiko kommentteja tuon fold-määrän osalta? Etuja ja haittoja 3, 5 ja 6-foldien kanssa unlined grenadiinissa?

Pakkohan tuollainen grenadiini on ostaa, kun sam hoberin sivu ollut kirjanmerkeissä näiden osalta jo pitkään. Musta ja hopeinen olisivat myös erittäin toimivat niihin muutamiin tilaisuuksiin, mutta varmaan pakko mennä sinisellä monikäyttöisyyden takia vielä tällä kertaa.
^ David Hober itse ei suosittele vuoraamattomia grenadiinisolmioita; ovat kuulemma herkkiä venymään yms. 3-fold grenadiini vuorattuna on ollut toistaiseksi oma valintani.
^Tuon venymisen pelossa olinkin kääntymässä fine weave -vaihtoehtoon. Vuorauksen käyttäminen grenadiinissa on sinällään sääli, että nimenomaan pieni läpikuultavuus on grenadiinissa itselleni "se juttu". Mutta täytyy ottaa tämäkin huomioon!
Varmaan tapauskohtaista, mutta vuoraamaton six-fold-grenadiinini ei ole venynyt yhtään. Toisaalta kevyt vuoraus ei välttämättä vähennä skragan ilmavuutta ollenkaan.
Kuva
Kolmaalta oma asenteeni on sellainen, että ihan sama vaikka venyisikin. Hankkii juuri sellaisen rätin kuin haluaa – joskus siihen kuitenkin kaatuu punaviiniä tai kastiketta. Käyttöön ne on tehty.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.