Avataan oma ketju, koska Eliel's ehdottomasti sellainen ansaitsee.

Helsinki on vihdoin saanut ensimmäisen puhtaasti laatukenkiin (sekä miehille että naisille) keskittyvän putiikin, joka löytyy siis osoitteesta Tarkk'ampujankatu 4.

Tällä hetkellä valikoimasta löytyy miehille Crockett&Jones, Sanders ja tällä hetkellä vielä Red Wing, joka tosin on poistumassa. Naisille on tarjolla Carminaa ja Crockett&Jonesia. Tulossa on tarjontaa Saint Crispinsiltä sekä vielä mahdollisesti ainakin yksi uusi brändi, mutta firman omistaja ja pyörittäjä Johan kertokoon niistä itse sitten kun sen aika koittaa. Laukkupuolella on vaihtoehtoja Tustingilta ja lisäksi mm. sateenvarjoja ja Saphirin kenkienhoitotarvikkeita.

Johan on aikaisemminkin pitänyt Marssi-nimistä liikettä Oulussa ja toiminut samalla suutarina. Suutaritoimintaa ei Eliel'sissä ole tarjolla.

Pari kertaa olen käynyt pyörähtämässä ja ehdottoman hieno lisä tämä putiikki on Helsingin tarjontaan. Suosittelen piipahtamaan, juttua vähintään foorumille - mahdollisesti bloginkin puolelle on tulossa myöhemmin.

Eliel's - kotisivut

Instagram

Käydessä ei ollut puhetta, mutta Instagramin perusteella tarjolla on myös kenkien huoltopalvelua, jota ainakin itse tulen hyödyntämään, kuvat lupaa erittäin hyvää.
Todella hyvä kauppa on kyseessä. Huomaa, että yrittäjällä on palo tähän hommaan sillä tietämystä eri kenkämerkeistä tuntui löytyvän. Itselläni oli jalassa Church's broguet ja ne huomattuaan keskustelimmekin sitten kyseisen kenkävalmistajan nykytilasta.

Ostin lopulta Red Wingin "oxfordit" ja jo halpaan alennushintaan sisältyi kaksi kenkähuoltoa, mikä oli erittäin miellyttävä yllätys.
Kiitos Atte ja Tadu, sekä tervehdys muut Foorumilaiset ja satunnaiset Lukijat,


Eliel's tuli Helsinkiin laajentaakseen laadukkaiden jalkineiden valikoimaa ja palvelua Suomessa. Liike pyörii yhden miehen jaloilla, joten palvelu ja tietämys välitetään yhdenmukaisen nöyrästi kun poikkeaa paikalle tai ottaa muutoin yhteyttä. Todellinen kiinnostus jalkineita ja nahkaa kohtaan yhdessä jalkinevalmistajan ammatin kanssa auttaa toivottavasti välittämään myös uusia näkemyksiä ja huomioita jalkineita pohdittaessa.

Liikkeen sijainti, joka on 10:n päätepysäkin vieressä (Kirurgi), antaa palvelulle sopivasti rauhaa. Pidän liikettä avoinna myös sovittaessa, joten kaikki ovat tervetulleita myös oman aikataulun ja vaaditun ajan puitteissa. Koitetaan myös järjestää säännöllisiä illanistujaisia vaikkapa kengänhoidon parissa.

Merkit täydentyvät vielä, mutta ensi vuoden alusta myynnissä on:

Saint Crispin's (saapuu Joulukuussa)
Crockett & Jones
Carmina (naisille)
Vass (saapuu Maaliskuun loppuun mennessä)
Sanders
Paraboot (saapuu Marraskuun aikana)
New Balance
Tusting
Saphir
Fox Umbrellas
Sauso

Red Wing Shoes on poistumassa valikoimasta. Kannattaa poistaa pari jos toinenkin edukkaasti kun kokoja vielä on.

Teen myös käsin mittatilausvöitä (hinnat 80-200€) ja muutamia reunosrakenteisia jalkinepareja vuodessa.

Lisäksi hihassa on ainakin yksi ässä, josta kerrottakoon kun tilaus on saapumassa. Lankkipojan palvelusta olikin jo mainintaa, hinnat hoidolle työstä riippuen 5-10€. Eliel's:ltä hankituille tuotteille kuuluu aina muutama kunnollinen hoitokerta valmiiksi.

Ennenkaikkea kuitenkin, on ilo tulla Helsinkiin ja nähdä ympärillä intoa hyviä asioita kohtaan - kengät ja nahkatuotteet olkoon erityiset keskittymisen aiheet Eliel's:lle. Tervetuloa juttusille ja tutustumaan paikkaan.

Lämpimin terveisin,
Johan
uros kirjoitti:Pystytkö tilaamaan puolikokoja Parabootteihin?
Kyllä pystyy ja esille otettuihin malleihin tulee aina myös puolikkaat. Mikä malli, sävy ja koko kiinnostaisi?
Erik kirjoitti:Poninkarva-Michaelit / Millyt valikoimiin ;)

:) Poninkarva-Michael tulee esille koossa EU37 ja sitä saa tilattua sovitukseen milloin vain. Millyä jos mielii niin kannattaa tilauttaa se pikimmiten, varastoa enempää ei ole tuotannossa. Molemmat ovat kyllä tyylikkäällä huumorilla höystettyjä upeuksia. Harmi, ettei Millystä ollut ruskeaa versiota tälle vuodelle.
Koko homma kuulostaa ihan vitun hyvältä. Toivotaan että jengiä riittää, tuun ite käymään heti kun on massia :D
Millaisella aikataululla lankkipalvelu toimii? Jos tuon huomenna aamulla kengät, niin saanko hakea ne peilikiiltoisina pois 24h sisällä?
Joel kirjoitti:Millaisella aikataululla lankkipalvelu toimii? Jos tuon huomenna aamulla kengät, niin saanko hakea ne peilikiiltoisina pois 24h sisällä?

Lankkipalvelu toimii työjonon mukaan, mutta eiköhän yleensä tuossa ajassa ehdi jotain hyvää tehdä. Mikäli nahka vaatii suurempaa puhdistusta ennen muita hoitotoimenpiteitä niin kuivumisaika voi pidentää prosessia. Varmuudella voin antaa arvion ajasta vasta kun hoidon kohde on käsissä.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.