Omien kokemuksien perusteella en voi kuin suositella. Parhaat tuotteet mulle on just niitä perusjuttuja. Erityisesti ocbd, farkku ja pellavapaidat on olleet tosi hyviä kuten myös t-paita, college, kaulahuivi ja pipo. Overshirt on ollut uusista jutuista kiinnostavin.

Moneen muuhun merkkiin verrattuna Asketissa on paljon asioita mistä tykkään. Se on vähän sellainen hajuton, mutta hyvä paikka ostaa tavallisia vaatteita, jotka on riittävän hyvin ja vastuullisesti tehty. Toisaalta tarviiko sitä muutakaan? Vähän pelkään malliston laajentumisen tulevan näkymään perusjuttujen hinnoissa.
Tuohon 250€ saa jo vähän katu-uskottavampaa farkkutakkia. Riippuu tietysti mitä hakee.

T-paidat edelleen ihan markkinoiden kärkeä (imo) ja muutkin hankkimani tuotteet mainioita (pipo, huivi). Kaukana ollaan siitä, mitä aluksi lähdettiin tekemään, mutta yritykselle on suht normaalia vaihtaa suuntaa. Puristille oli vähän liian paksua, kun farkuista selvedge jätettiin pois ”ekologisista syistä”. Jos chinot olisi 100% puuvillaa, niin lähtisi kokeiluun.
Farkuissa on sekin puoli, että selvage ei näy jos lahkeita ei käännää ja niitähän ei käännetä smart casualissa toimistotyylissä. Laatu on IMO aika hyvää joten jos se selvageen kaatuu niin se on enempi pään sisäisiä hommia sitten.
Keväällä lähtee kokeiluun vaaleammat denimit ja ehkä nyt rotaatioon toiset raakafarkut koska ekat mallia pillit kesäkäyttöön. Talvityyleihin liian pienet.

Ihmettelen Asketin voimakasta laajentumista myös takkeihin. En olisi uskonut, että se nähdään kannattavana varsinkaan kun kokopolitiikka säilyy (kallis ylläpitää). Raakafarkkutakki on aika pienen piirin omaksuma rotsityyppi ja hyvin pelkistetty zip jacket 260 euroa... Monikäyttöinen takki, mutta epäilen että aika pieneen jää myyntimäärät.

Osalle uppoaa idea kun saa hyvät eettiset perusvaatteet tietyltä merkiltä omassa koossa, mutta ei sitä ideaa loppuun asti haluta vetää ja kulkea full asket-uniformussa.
On muuten ihan surkeita nää uudet kasmirneuleet, ei mitään tekemistä niiden vanhojen kanssa, edes kokojen osalta. Tuntuu about yhtä premiumilta kuin joku 70/30% lampaanvilla/kasmir neule, ja ovat hinnaltaan silti vain 10€ halvempia kuin ne entiset. Kutisee.

En kyllä maksais viittäkymppiä enempää, kun joku perus kollaripaitakin on kivempaa materiaalia. 175€ jostain 5€/kg kierrätysvillapaidasta on vähän röyhkeetä.

Selvästi ne vanhat oli liian kalliita valmistaa kun eivät tainneet tehdä niitä kuin yhden satsin. Harmittaa kun en niitä ehtinyt tilaamaan useampaa. Muutos tietenkin myytiin asketille tyypilliseen tyyliin jonain ympäristötekona. Kai näitä joku ympäristöfanaatikko sitten ostaa.
Hyvä kun kirjoittelit kokemuksia! Minulla on kolme (eikun itse asiassa neljä) niitä vanhoja ja ne ovat lempivaatteitani, upea materiaali ja hienosti valmistettuja. Todella harmi jos ovat tämän sössineet.
Harmillista kuulla tuotteen laadun laskeneen. Kannattaa laittaa palautetta kashmirneuleiden osalta. Kuvien perusteella uudet kashmirneuleet ei näyttäneet yhtä hyviltä, jonka vuoksi en lähtenyt tilaamaan. En osaa sanoa, oliko syynä materiaali vai mikä, mutta tuohon hintaan en halua tehdä kompromisseja. Kashmirneuleiden osalta mielummin hinnankorotus laadun säilyessä ennallaan. Vaihtoehtoisesti sitä hintaa olisi voinut laskea selkeästi.

Jos vaate tehdään kestämään laadukkaista materiaaleista, ei mielestäni tarvitse laittaa ekologisuutta kaiken muun edelle. Uusi villakangastakki näyttää hyvältä. Sekin on tehty kierrätetystä villasta. En siis tuomitse koko ideaa, mutta suhtaudun siihen negatiivisesti, jos laatu laskee hintojen pysyessä lähes ennallaan tai hyvistä vanhoista tuotteista tehdään huonompia. Pitää toivoa, ettei ekologisuuden nimissä aleta pilaamaan muita hyviä tuotteita.
Vähän Instagram feediä seuranneena on alkanut näyttämään koko markkinoinnin perustuvan tuohon gifted kamaan. Ilmeisesti hyvin toimii tuotteiden jakaminen.

The wool coat kävi kokeilussa, mutta lähti palautukseen. Sinänsä ei ollut muuta vikaa kuin todennäköisesti hyvin alhaiseksi jäävä käyttöaste. Ei vain tuntunut omalta.
Onko jollain kuvia näistä Asketin vanhoista kashmirneuleista? Yleinen konsensus tuntuu olevan, että vanhemmat olivat parempia.

Itse olen nyt kuukauden käyttänyt uudempaa mallia olevaa kashmirneuletta ja olen kyllä tykännyt. Tosin samalla sanottakoon, että ei ole aiempaa kokemusta kashmirista, jolten ei ole oikein mihin verrata. Eikä tämä ehkä myöskään ollut ihan niin pehmeää materiaalia kuin mitä olisin odottanut - tosin taas en oikein tiennyt, mitä olisi pitänyt odottaa.

Omasta mielestäni tämäkin uusi neule istuu hyvin, on lämmin eikä myöskään ole kutiseva.

Tietäjät eri puolilla nettiä tuntuvat usein olevan myös sitä mieltä, että kunnollista kashmiria alkaa saada vasta jostain 300$+ hinnoissa. Mitenkä sitten lie.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.