^ tuo on tyylikäs. Jos tuo on mineraalilasilla, sen saa itse kiillotettu aika hyväksi. Oli ensimmäisenä mekaanisena kellona joskus Omegan Geneve, josta kiillotin lasin useamman kerran. Siitä on aikaa todella kauan, mutta muistaakseni käytin hammastahnaa. Toisaalta eihän nuo naarmut mitään haittaa.
Nine kirjoitti:Kuva

Omegan Aqua Terra on aikalailla täydellinen kello omaan makuun. On vaikea kuvitella monikäyttöisempää mallia. Vaikka 36 mm vaikutti alkuun vähän pieneltä, nopeasti tottui tähänkin kokoon.


Siisti kello, mutta monikäyttöisyys lienee tähän vähän huono termi? Onhan vaalea taulu nahkarannekkeella aina aika dressed up, ei niin yleisesti mielletty kasuaalin/arkeen/sporttiin jne.

edit
v saa toki vaihdettua.
Viimeksi muokannut alspe, 29 Syys 2020, 11:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Oma ns. pukukello (vanha Seiko Sportsmatic) on kyllä nimenomaan monikäyttöinen. Jos ei nyt ihan pieruverkkareissa liiku lähikauppaan, niin asuun kuin asuun sopiin. Joskus jopa sellainen, fiilis, että farkut ja t-paita -seteissä parhaimmillaan.
Kuvassa näkyvä ja kellossa kiinni oleva ruskea alligaattorikuvioitu nahkaranneke on imo varsin helppo yhdistää sellaiseen normaaliin siistiin pukeutumiseen. En tarkoita tässä tapauksessa pukua, vaikka sellaisen kanssa tuo kello varmasti menisi siinä missä farkkujen ja kauluspaidan. AT ei ole varsinaisesti pukukello edes ruskealla alligaattorikuvioidulla rannekkeella. Käytin myös hillitympää Omegan Geneveä normaalissa arkipukeutumisessa t-paidankin kanssa.

Vaikka en ole asiantuntija näissä, olen siinä käsityksessä että miesten pukeutumisessa ruskea väri mielletään usein rennommaksi kuin musta. Kävi mielessä hankkia tuohon mustaa nahkaista ranneketta, mutta osasyy siihen, miksi luovuin ajatuksesta oli just tuo muodollisuus. Musta alligaattori ei ole ainakaan yhtään vähemmän rento kuin ruskea sellainen.

Toisaalta näitä asioita on vähän typerä alkaa ylimiettimään. Miten moni esimerkiksi mieltään jonkin Daniel Wellingtonin kellon nahkarannekkeella pukukelloksi? Onhan se kuitenkin totta, että joku suklari on kasuaalimpi. Joka tapauksessa tuollainen nahkarannekkeella oleva vaaleatauluinen kello menee hyvin omassa käytössä kuntosalin ulkopuolella.
Toisaalta näitä asioita on vähän typerä alkaa ylimiettimään. Miten moni esimerkiksi mieltään jonkin Daniel Wellingtonin kellon nahkarannekkeella pukukelloksi? Onhan se kuitenkin totta, että joku suklari on kasuaalimpi. Joka tapauksessa tuollainen nahkarannekkeella oleva vaaleatauluinen kello menee hyvin omassa käytössä kuntosalin ulkopuolella.


Samaa mieltä tästä. Ylipäänsä kelloharrastajat usein mielestäni kuvittelevat, että muut ihmiset kiinnittävät myös kelloihin ja kelloetikettiin paljon huomiota, vaikka todellisuudessa he eivät näitä juuri edes huomaa. Käsitykset kellojen "sopivuudesta" tai juhlavuudesta voivat myös erota suuresti harrastajien virallisista totuuksista. Esimerkkinä tyttöystäväni äiti, joka piti Speedmasteriani huomattavasti ohutta pukukellomaista Citizeniäni juhlavampana, koska metalliranneke on todella kiiltävä ja siten juhlallinen ja näyttävä.
Inspiroiduin noista keväällä postatuista hulkin ja chr:n veneilykvartsikelloista kesällä ja hankin vapaa-ajan/ulkoilukelloksi jämäkän Casio Duron. Rannekkeiden väriä oli vähän vaikea päättää, mutta ongelma ratkesi kätevästi, kun torilla myytiin sopiva lajitelma. Vihreä ja musta ehkä mieluisimmat, mutta kesällä noita vaaleampiakin tuli kokeiltua.

Kuva
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.