Jostain kumman syystä täällä ei vielä kellokeskustelua, joten avataanpas sellainen.

Aloitan "keskustelun" poastaamalla liudan kelloja joita itse tullut kelailtua. Viimeistään kesän tiimoilta lienee ajankohtaista jonkun asiallisen kellon hankinta. Vaihtoehtoina lähinnä katsonut Time Factorsin (http://www.timefactors.com/) muutamaa mallia ja Seikon Made in Japan-sarjaa.

Timefactors Speedbird
Kuva

Timefactors Precista 93
Kuva

Timefactors Precista PRS-3
Kuva

Seikon SARB-sarja kiinnostaa myös erittäin paljon, voi olla et johonkin näistä tulee päädyttyä. Kohtuulliset hinnat tullin ja alvin jälkeenkin.

SARB071
Kuva

SARB033
Kuva

SARB035
Kuva

SARB017 "Alpinist"
Kuva

SARB065 "Cocktail Time"
Kuva

SARB059 "Alpinist"
Kuva

Seikon kvartsi-malleista SBPP001 kiinnostaa erittäin paljon. Vahvasti tietysti Speedmaster-henkinen, mutta silti selkeästi Seiko (ja toisaalta enpä nyt ole just Speedyn hintaa kelloon upottamassa itse).
Kuva


Ketjuun siis nättejä kelloja hintaluokasta riippumatta.
Omistan allaolevan. Mattapintoineen ja terävine kulmineen juuri sen verran karun oloinen työkalu, etten ole Precístan hankittuani enää pystynyt laittamaan ranteeseen mitään kiiltävää suklaria. Tökkäävät pahasti silmään.

Voisin jopa sanoa että kyseessä on nykyään lempikelloni.

bowtiepasta kirjoitti:Timefactors Precista 93
Kuva
Jeps, toi on kyllä todella hieno jo kuvissakin.

Seikoista viel tarttee jonkinlaisena grail-kellona postaa tämä Grand Seiko SBGR071:
Kuva
Nyt jos olisi vähän ylimääräistä pätäkkää niin Stowan 1938-krono olisi aika korkealla listalla.

Kuva

Noista Bowtiepastan linkkaamista kelloista multa löytyy tuo vihreätauluinen Seiko Alpinist. Kohtalaisen pieni käyntireservi, mutta muuten aika loistava kapine, ja kyllähän nyt jokaisella yksi vihreätauluinen kello on oltava.

Seikon oma metalliranneke kannattaa ehdottomasti ostaa matkaan, jos tuollaiseen päätyy. Siinä on hintaansa nähden huippuhankinta. Mulla on tosin muistaakseni Orientin lukko siinä rannekkeessa, kun siinä oli koon puolesta parempi hienosäätö meikäläisen naruranteisiin. Seikon oman nahkarannekkeen voikin sitten paiskata ikkunasta.
Puolisen tusinaa kelloa aktiivisesti pyörii kierrossa. Rannekkeita on myös aivan liikaa tullut ostettua mutta niillä pystyy samalle kellolle löytämään aina uusia ilmeitä. Viimeaikoina eniten on saanut käyttöä viimeisenä tuossa alla oleva Strela joka kerää yllättäen eniten kehuja kun ihmiset huomaavat kyrillisen tekstin.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
A+ kokoelma. Glashutte varsinkin aivan hävyttömän kaunis.

Strela alkoi kiinnostamaan itseänikin, kyriilisten kirjainten rooli tuon kellotaulun estetiikassa kyllä huomattavan suuri. Tuo muutenkin kauniimpi yksilö kuin mitä nopeasti googlailemalla useimmissa paikoissa tulee vastaan. Punainen ja sininen pelaavat hyvin yhteen kellotaulussa.
Seikot kiinnostavat.

Kuva

Kuva

Tietysti jokin AP tai Rolex mielummin, mutta ei vain pysty pistämään useampaa tuhatta kelloon. Ehkä joskus, kun onnistun irrottautumaan täydellisesti todellisuudesta...
Kellojututkin on tietty mitä suurimmissa määrin makuasioita, mutta yllättävän paljon jengiä näyttää kiinnostavan tollaiset melko ruuhkaiset designit. Itellä on jonkinlaisena visuaalisena periaatteena se, että kellosta pitää pystyä muodostamaan kokonaiskuva myös monen metrin päästä katsottuna. Jos tarvitaan suurennuslasia taulun yksityiskohtaviidakon setvimiseksi, ollaan alueella joka ei enää kiinnosta.
uros kirjoitti:On liikaa liian hienoja ja liian kalliita kelloja, että pystyis tyytymään yhteen. Pitäs ostaa vaan ne kaikki. Ehkä joskus, mutta nyt ei pysty.


Kuva


Lista kelloista joita edes jaksan ajatella nykyisin on todella lyhyt mutta Vintage Collection Aquatimer on ollut sillä listalla siitä asti kun ensimmäiset kuvat levisivät nettiin.
Muutama oma, joista on edes joku järkevä kuva. Lisäksi kierrossa pari atomi-G-Shockia. Muutama grail olisi vielä "kiva" saada, mutta eipä niillä oo mikään kiire. Täysverinen pukukello puuttuu ja joku Seikon Monster olis hyvä vähän kovempaan menoon. Ja joku hyvä krono tietty. :D

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Rahat ja järkihän näihin menee, mutta minkäs teet.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.