farre kirjoitti:Untuvatakki, joka
- kestää tuulisia / purevia pakkaskelejä
- ulottuu ainakin takapuolen yli, mielellään puoliväliin reittä
- olisi saatavilla sinisenä/harmaana/vaaleassa värissä (ei musta/oranssi/punainen)
- on riittävän pelkistetty / menee tarvittaessa puvun kanssa
- suojaa kaulaa (korkea kaulus)
- tulee 2-suuntaisella vetoketjulla
- maksaa max. €~1k?
(- on slimmihkö; ei pakollinen mutta suotava feature)

Turhan tall order?

Tämänhetkinen shortlist on
- Canada Goose Emory (limestone) - kiva leikkaus ja väri mutta brändi ja mielikuva vähän arvelluttaa
- Fjällraven Expedition Down Jacket (navy tai UN blue) - ehkä vähän turhan tynnyri ja ei ehkä menis puvun kanssa (olisiko Lite-versio liian kylmä?)
- Arctreryx Veilance Monitor Coat (Navy) - muuten najs, mutta hinta ~1.5k eli pitäisi löytää jostain alennuksesta?

Monclerit ja Bognerit tsekattu myös, mutta ei kiitos koska ryssät ja hintalappu.

Suosituksia/ehdotuksia? Muistan että täällä on hehkutettu Woolrichia aiemmin, mutta niissä näyttäisi monessa olevan liian matala kaulus ja ehkä hieman jenkkiheritaaki-viba.


Hernon talvi mallisto kannattaa tarkistaa. Vaikka ei täytä ihan kaikkia edellä mainittuja speksejä olen ollut omaani oikein tyytyväinen viimeiset pari talvea. Skulaa sekä puku että farkku settien kanssa.
Kiitos kaikille vinkeistä. Bongasin Redditistä vielä Outdoor Survival Canadan, jonka Nevluk-mallia oli Aukialla nettikaupassa -30%. Katson ja palautan jos ei natsaa (steel grey), mutta voin muutenkin raportoida kokemuksia.

ja Lawry: expedition lite -kokemukset kiinnostaa kyllä.
Cabournin Everest on täydellinen. Vietin viime joulun Islannissa ja siellä oli yhdellä britillä se päällä ja oli kyllä mielettömän hieno myös "tositoimissa".

Mulla on aikalailla kaikki noi kriteerit täyttävänä rotsina käytössä CG black label carson. Kokonaan musta lätkä on mun mielestä aika huomaamaton, tosin eipä itseä muutenkaan ko. brändi mitenkään häiritse.

Puvun kanssa tulee talvella yleensä käytettyä villakangastakkia ja taksia.
farre kirjoitti:
- Fjällraven Expedition Down Jacket (navy tai UN blue) - ehkä vähän turhan tynnyri ja ei ehkä menis puvun kanssa (olisiko Lite-versio liian kylmä?)


Täältä muuten löytyy yks S-kokoinen navy BNWT kunnossa, jos joku kaipaa. Ostin joskus heräteostoksena, kun oli mislabeleita edullisesti ja jäänyt käyttämättä. Omakustannehintaan eteenpäin, eli 250e.
Tarina tuli ainakin toistaiseksi päätökseen ja takiksi valikoitui OSC:n -40°C/°F sarjasta Nevluk ehkä yllättävästi Aukialta -30% alella. Kysyin Aukialta muita värejä ja kokoja, mutta eivät ole enää jatkossa tilaamassa OSC:ltä, joten nykyinen stock myytäneen loppuun ja se on sitten siinä.

Lyhyen testikokemuksen perusteella takki vaikuttaa hyvin tehdyn jämäkältä (MiC) ja todella lämpimältä. Rotsi on myös riittävän pitkä ja simppeli (vaikka olisin voinut elää ilman noita oransseja trimmejä). Kaksisuuntainen vetskari ja erillinen nappikiinnitys helpottavat lämmönsäätelyä pienemmillä pakkasilla; hupun irroittaminen tekee rotsista hieman pelkistetymmän näköisen.

Sanoisin että laatuvaikutelma ja viimeistely on hyvin lähellä testaamiani CG:n rotseja (etenkin Chauteau-mallia), vaikka designissa onkin menty inasen verran virittelyn puolelle.


http://outdoorsurvivalcanada.com/product/nevluk/
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kävin itse katsomatta tuota samaa takkia Aukiassa, kun osuin kulmille. Laatu ja lämmön pito vaikuttaa juuri GC luokalta. En itse pidä hihansuissa olevista resoreista, jotka kyllä pitävät lämmön paremmin takin sisällä, mutta menee Arktiseksi touhuksi. Riippuu mitä on hakemassa, Etelä-Suomessa tyypillisesti pärjää muutamia päiviä lukuunottamatta kevyemmällä takilla. Jos asuu pohjoisempana, niin varmasti käyttöä olisi. Pidin enemmän lafkan kevyt untuvatakeista, joita oli pari mallia kaupan 200+ euroa hintaluokassa. Niillä pärjäisi varmasti myös koko talven, mutta ne olivatkin enemmän pusakkamalleja kuin pitkiä takkeja.
Näyttää Chateaulta ja Chateau on kyllä palvellut hyvin... Chihuahuaa kusettaessa töölöläisellä pihalla. Eli erinomainen rotsi mutta useimmiten liian kuuma, mutta lämmintähän tässä haettiin.
Talvitakin etsintä jatkuu täällä vielä. CG ei oikein nappaa. Onko kellään kokemusta Joutsenen parkoista? Kotimaisuus ois plussaa, kuvassa näyttää sopivalta ja hintakin pienenä yllätyksenä kohdallaan: https://joutsen.fi/collections/miesten-untuvatakit/products/harmaja-untuvatakki?variant=7301905055779

Aiemmin merkiltä ei ole tullut oikeastaan mitään järkevää ulos muualle kuin makuuhuoneen puolelle. Siltä osin laatu on ollut hyvä.

ps. idässä paremmat kuvat. kertonee jotain kohdeyleisöstä: https://trolls-msk.ru/product/joutsen-parka-harmaja-chernyy
Ostin viime talvena Joutsenen Eskimo- takin.
Kuva
Oheisessa blogissa kuvailtiin sämpylätakiksi, ja oikeastaan hainkin juuri sellaista ysäri/seinfeld vibaa (joskin siis miehenä).
https://musla.fi/kirsikka/joutsen-eskimo/

Yhden talven (ja muutaman kylmän syyspäivän perusteella) takki on kyllä erittäin jees. Pikkupakkasilla menee suoraan kauluspaidan tai t-paidan päälle, ja kylmemmälläkin selviää hyvin. Takit valmistettiin muistaakseni pitkälti virossa, mutta mukava silti tukea Suomalaista firmaa. Pääasiassa tuo joutsenen estetiikka on vähän turhan itäänpäin kallellaan, mutta tuo eskimo oli poikkeus sääntöön, muistuttaa mun mielestä ulkonäöltään vähän esim. r-collectionin meininkiä, josta olen myös ruvennut tykkäämään.
On muuten todella nätti. Itelle turkiskaulus on talvirotsissa lähes pakollinen, mut kai sellasenkin tohon sais viritettyä.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.