Minimalismista on erotettavissa erilaisia suuntauksia. Kuitenkin jotkut tavalliset ja yksinkertaiset setit eivät edusta sitä. Esimerkiksi oma pukeutumiseni ei ole millään tavoin minimalismia. Kuvailisin sitä lähinnä tavalliseksi yli-ikäisen, mutta teinimenoa tavoittelevan tyyliharrastajan menoksi.

Nämä eivät tainneet vielä olla täällä:

http://the-rosenrot.com/2013/08/definin ... shion.html

http://the-rosenrot.com/2013/09/definin ... art-2.html

http://dieworkwear.com/post/10760620513 ... minimalism

Kuva
Okei, täytyy myöntää että kun lähdin ketjua aloittamaan niin en ihan hahmottanut sitä että vaatetuksen saralla minimalistinen ei ole mikä tahansa adjektiivi vaan viittaa aivan spesifiin, institutionalisoituneeseen tyyliin johon kai kuuluu myös epäkonventionaaliset leikkaukset. Kai omat ekan postauksen fiilistelyt menis sit vaan pelkistettyä/tylsää - osastoon...
Tulee ensimmäisenä mieleen Jil Sander. Yksi omista "all the time" suosikeista. Tosin ainoa vaate, mitä omistin on ollut color block paita. COS:n vaatteita tuli ostettua jossain vaiheessa todella paljon enkä mä niistä pahaa sanottavaa lähtis sanomaan. Helmut Lang toki menee samaan suuntaan. Raf ei, mutta tykkään Raffista ja hänen Jil Sanderin aikaiset jutut kiinnosti.

Kuva

Nykyään tietynlainen skandiminimalismi kiinnostaa edelleen. Se, mitä kaikkea minimalismiin lasketaan on vähän vaikea määritellä. Näkisin myös vaatteiden määrällä vaikutusta tähän.
Ai että vanhempi Jil Sander, Raf Simons ja Neil Barrett. Taannoin vaateliikkeessä töissä ollessani löytyi vaatekaapistani vähintään se t-paita kaikilta noilta. Sander kiinnosti eniten, mutta eihän siihen nyt oikeesti ollut varaa.

Nykyisin ajattelen minimalismin paljon laajemmin kuin hipsterit ja muoti-intoilijat. Nuo muotimessiaiden vaatteet kun ei mielestäni sovi millään lailla normaalin ihmisen arkeen; juhlaan ennemminkin. Joten mun minimalistiseen ajattelutapaan riittää selkeät linjat ja logottomat vaatekappaleet. Hienoa olisi täydellinen istuvuus ja selkeä, harmoninen väripaletti.
Lue lisää alueelta Pukeutuminen tai katso uusimmat viestit.