Kohta on kuukausi kulunut blogipuolen aukaisusta. Tekniselle kehittämiselle niin foorumin kuin saitin osalta on jo oma keskustelunsa, mutta tässä vaiheessa on hyvä ehkä avata myös yleisempi lanka keskustelulle, mielipiteille ja näkemyksille.

Tämän langan tarkoituksena on juurikin sen kaltainen keskustelu, mitä täällä toki muutenkin käydään ympäri foorumia ja mistä mm. eilinen avaus pukeutumis-puolella koskien tiistai-inspis-postausta on hyvä esimerkki. Eli jos on mielipiteitä jostain esitellystä mallistosta, ilmiöstä tai vaikkapa nyt esille nostetuista olennaisimmat-kokoonpanoista, niin sana on vapaa.

Toki toivomme, että kommentointi tapahtuisi pääasiassa itse postausten kommenttiosiossa, myös siitä syystä, että näin nekin, jotka eivät foorumia seuraa, pääsevät niistä osallisiksi. Mutta koska toiset ovat aktiivisempia täällä, joten molempi parempi.

Tekniseen kehitykseen liittyvät kommentit kuuluvat siis toisaalle, jos sellaisia on. Tämä ketju on varattu vapaamuotoisemmalle keskustelulle ja toki myös esimerkiksi toiveille siitä, mitä postauksissa tulisi käsitellä. Ne toteutetaan, jos toteutetaan.

Lopuksi on ehkä syytä todeta, että vaikkakin foorumi ja blogi ovat osittain (vahvastikin) linkittyneenä toisiinsa, ne ovat molemmat omia kokonaisuuksiaan. Siinä missä foorumista on jo muodostunut ja muodostumassa varsin tiivis yhteisö, on blogin kirjoittaja- ja ylläpitoporukka tiiviimpi ja kompaktimpi paketti. Tällä hetkellä kirjoitusvastuun kantavat fooruminimimerkit DLA, pepe, bowtiepasta sekä uros.
Mieltä lämmittää erityisesti hyvät kuvat.

Mietityttää vaan tuo kieli - aika paljon inside-slangia. Vähän outoa lauserakennetta myös siellä täällä.

Verrattomista jalkineista ja toimikkaasta "#menswear-skenen" ja linerien kautta poistamiseen.

En tiedä kuuluisko tää kehityslankaan vai?
Lauri kirjoitti:Mieltä lämmittää erityisesti hyvät kuvat.

Mietityttää vaan tuo kieli - aika paljon inside-slangia.


Eiköhän kohdeyleisö hahmota aika hyvin mistä on kyse. Voin olla väärässäkin, mutta tyylit-blogi ei taida olla mikään kansanvalistusprojekti.
^tää. Ollaan jonku verran (ei varmaan vielä tarpeeksi) mietitty et millaista kieltä blogissa käytetään. Pyrimme siihen, että tavallinenkin lukija tajuaa mistä kyse, mutta oletamme samalla et jossain määrin puhekielisyys jne ovat tuttuja. Toisaalta blogia kirjoittavat neljä eri tyyppiä, joilla kaikilla aika erilaiset kirjoitustaustat. Tämä toivottavasti näkyy jutuissakin, mutta yritämme toki pyrkiä ymmärrettävään yleiskieleen.

Tällainen kirjoitusprojekti on toki aina vähän taiteilua, kun mietitään että kenelle kirjoitetaan - foorumin aktiivilukijoille, vaiko blogiin satunnaisesti eksyville. Toivotaan että ajan kautta löydetään joku sopiva välimaasto, jossa teksti pysyy selkeesti tyylistisenä mutta ei tunnu myöskään luotaantyöntävältä ns entry level -porukalle.

Tässä ketjussa (ja tietty juttujen kommenttiosioissa muutenkin) arvostamme kyllä kaikkea mahdollista kritiikkiä ja mielipidettä juttuihin liittyen, oli aiheena sitten juttujen sisältö tai kieliasu.

Joten sana vapaa jne.
bowtiepasta kirjoitti:Tällainen kirjoitusprojekti on toki aina vähän taiteilua, kun mietitään että kenelle kirjoitetaan - foorumin aktiivilukijoille, vaiko blogiin satunnaisesti eksyville. Toivotaan että ajan kautta löydetään joku sopiva välimaasto, jossa teksti pysyy selkeesti tyylistisenä mutta ei tunnu myöskään luotaantyöntävältä ns entry level -porukalle.


Tää ei oo välttämättä mikään helppo juttu. Tietty otanta on vielä pieni ja blogi nuori, mutta teksteistä suurin osa tuntuu olevan aika pintapuoleisia ja lyhyitä katsauksia, mitkä ehkä tavallaan on ihan hyvä "aloittelevalle kveekarille" vrt. se, että hierottaisiin jokaista pienintäkin yksityiskohtaa 1000 sanaa. Toisaalta lyhyet 'pari kuvaa kaupan sivuilta ja tää on hyvä, koska hyvät tyylit' jutut saattaa jättää sen satunnaislukijankin aika kylmäksi. En tiedä. Aika syvällä suossa tarpovana kaipaisin lähinnä just sellaista detaileihin menevää ja pieteetillä tehtyä tekstiä, josta vois oppia jotain uutta. Toki ton tyyliset jutut vaatii ainakin motivaatiota, aikaa, tietämystä ja mielellään vielä omakohtaisia kokemuksia.
Itelle antaa eniten, jos juttu on hyvin taustoitettu ja siinä on mielenkiintoista, uutta tietoa. Esim. se jonkun paneutuminen Stone Islandin kamoihin oli hyvää juttua.

Niin, itelle on vähän epäselvä tyyli.fi:n kohdeyleisö. Onko selkeää sellaista olemassakaan? "Hyvät tyylit" on aika lavea määritelmä, ja vois hyvinkin tarkoittaa tuhansien käyttäjien nettiyhteisöä.
Omasta mielestäni en ole tuolta huonoa kirjoitusta löytänyt; kirjoitustyyli vaihtelee, mutta on kuitenkin selkeää yleiskieltä. Aloittelija voi tuntea putoavansa altaan syvään päähän terminologian takia, mutta tätä voisi auttaa jonkinlainen sanasto, jonka linkki löytyisi helposti jokaisen artikkelin yhteydestä.

Itseäni on jonkin verran häirinnyt toimituksellisuuden puuttuminen, jota tarvitaan sitä enemmän, mitä enemmän kirjoittajia on. Tämä toimituksellisen otteen puute on parhaiten tullut esiin kevään olennaisimmat-kirjoituksissa. Kirjoitukset vaikuttavat vähän irrallisilta roiskaisuilta; jokainen kyllä kuvastaa kirjoittajan omia preferenssejä, mutta niistä ei välttämättä synny kovin koherenttia kokonaisuutta. Aloittelija, jolla ei ole foorumilta tullutta kokemusta kirjoittajan tyyleistä ja joka kirjoitusten perusteella ostaisi randomilla niitä olennaisia komponentteja, voisi onnistua kasaamaan hyvän kokonaisuuden tai sitten ei.

Blogia on joka tapauksessa mukava lukea, jatkakaa vain.
Lauri kirjoitti:Itelle antaa eniten, jos juttu on hyvin taustoitettu ja siinä on mielenkiintoista, uutta tietoa. Esim. se jonkun paneutuminen Stone Islandin kamoihin oli hyvää juttua.

Niin, itelle on vähän epäselvä tyyli.fi:n kohdeyleisö. Onko selkeää sellaista olemassakaan? "Hyvät tyylit" on aika lavea määritelmä, ja vois hyvinkin tarkoittaa tuhansien käyttäjien nettiyhteisöä.


Mitä enemmän blogaukset perustuu foorumilla jo pitkään jauhettuihin asioihin, sitä vaikeammin ne tietty ulkopuoliselle avautuu tai antaa enempää kuin meh-kokemuksen. Nää on in koska nää on in on vaikutelma jonka muualla valmiiksi pureskellut jutut antaa ja siksi pieni kveekarimainen taustoittaminen ja perusteleminen esim. toteutuksen yksityiskohdilla ja laadun tai toiminnallisuuden selkeästi osoittamalla on aina paikallaan.
Minusta blogi on alkanut hyvin. Olen Joonan kanssa smoilla linjoillla siinä, että olisi mahtavaa lukea syväluotaavampaakin tekstiä - ja tietyin aikavarauksin olen valmis myös tuottamaan sellaista itse. Toisaalta, tämä ei sulje lyhyiden tekstien julkaisemisen mahdollisuutta pois millään tavalla. Molempia tarvitaan, niin lyhyitä pamfletinomaisia heittoja (esim. kevättyylit 1-4) ja sitten pidempää, vaikkapa syvä katsaus nappikauluspaitojen ihmeelliseen maailmaan. tms.

Mitä kieleen tulee - näin äkkilukemalla se on ihan asiallista ja iskevää - teennäinen koukerokieli ja toisaalta urpomman pään ilmaisut (vaikkapa joku 'swag', vittu vedän pataan seuraavaa joka alkaa jankata jostain svägistä olkoon vaikka kuinka saatanan ironinen yolo polo) loistavat poissaolollaan. Enkä bongannut yhdyssana- tai suoranaisia kielivirheitäkään. Minusta puhekielenomainen lähestymistapa (vrt Oipolloi) on aina parempi kuin teennäisen vanhahtava ilmaisu.

It's great when you're straight yeah.

Mitä 'kohdeyleisöön' tulee, en usko, että sen miettimiselle ainakaan alkuvaiheessa kannattaa uhrata sekuntiakaan. Liika kohdeyleisöennakointi ja viilaaminen syö tekstiltä särmän, ja kaikesta tulee helposti munatonta markkinointihuttua.
Lue lisää alueelta Kehitys ja yleinen tai katso uusimmat viestit.