Viimeisimpiä kirjotuksia on ollut ilo lukea. Itellä ehkä toki vähän eri kuva markkinoinnista ns. peruskylterinä.

Tähän viimeisimpään on tosi helppo samaistua. Oon koittanut löytää slimfittiä väljempinä sekä housuja että päällystakkia lähiaikoina. Päätyminen slim-fit-henkilöksi on helppoa. Etenkin päällystakeissa ja housuissa.

Päällystakit on järjestäen mulle isoissakin koissa hartioista, lantiolta ja käsistä tosi nafteja. Toimii toki varmaan ns. skandiminimalismissa t-paidalla, mutta ei mee millään puvun päälle. En oo toistaseks löytäny muuta ratkasua ku käyttää fishtail parkaa. Toimii itelle, kunhan loputkin vaatteet on takin mukaisesti rennompia, eli rakenteettomia pukuja ja derbyjä kengiksi. Ehkä sit joskus jos pukua tulee käytettyä enemmänkin, investoin johonkin mittatilaustakkiin, etin jonkun vintage rainmacin ja villakangastakin tai tutustun blogissa mainittuun Coherenceen tms. Toistaseks kuitenkin puku tulee niin harvoin vedettyä päälle, että ei ehkä oo prioriteetti numero yksi.

Housut taas on aina prioriteetti, koska on aina kiva pitää jotain jalassa. Fatiguet, farkut ja lahjepropaganda on helppo löytää. Sit ku haluais jotain muita housuja, etenkin kevyemmät ratkasut kesäksi, menee homma vaikeaksi. Alisuut on järjestäen maksimissaan 17 cm ja itelle se on vaan vähän liian vähän. Norsen Aroksissa 18 cm alisuu alkaa olemaan siinä rajoilla. Nämä mitat siis sillon kun housut on itelle oikean kokoiset vyötäröltä, eli taskut ei ammota, eikä mistään kiristä. Yks minusta onnistuneempi ostos on ollut MHL:n chinot. Kuvien (mtop tai ig) perusteella saa arvostella ite onko onnistunu vai ei. Niissä alisuun mitta on 22 cm. Täydellisessä maailmassa oisin löytänyt vaihtoehtoja, joissa se alisuu ois jotain noiden väliltä, esim. 19 tai 20 cm.

Entä sitten meillä #tyyleissä? Saattaa olla, että minä en ole suu niitä korvia varten.


Kun rakentavaa sanottavaa on, miksi jättää sanomatta? Vaikea puhua muiden puolesta, mutta mun juttuja saa ainakin kommentoida. Etenkin kun henki on rakentava, koen et siitä voi kaikki voittaa, myös sivustaseuraajat. Tietty näkemyseroja on ihmisillä ja turha niistä on, ainakaan liikaa, vääntää. Jos jollekin slimfit on se juttu niin mikäs siinä. Ei kai näissäkään jutuissa mitään objektiivisia totuuksia ole.

TL;DR, Kiitos hyvästä tekstistä ja imo kommentointi on kivaa sekä slimfit-henkilöksi on tarjonnan takia liian helppoa päätyä.
Joo asiallinen teksti, näkynyt tässä päälle vuoden aikana selvästi suuntautumista löysempään fittiin ihan sinne ääripäihin asti.
Tässä kun kävi nopeesti katsomassa verkkokaupoista sellaiseksi henkilöksi eläytyen, joka haluaa ostaa jotain muuta kuin slim fittiä, niin aika vähän on valinnanvaraa.


Slim fit-henkilön mielestä ”vyötäröllä on liikaa tilaa”. Helppoheikki tietenkin kaventaa liian pientä takkia vielä enemmän selästä. Totuus on, että kun lantiolla ei ole tarpeeksi tilaa, takin helma nousee ja kangas jää töröttämään vyötärölle. ”Tää on hyvä.” (ei ole!) Jos takkisi halkiot eivät pysy kiinni seistessä, on takissasi liian vähän tilaa lantiolla.

Tällä on pakko olla joku tarina :D
Laadukasta tekstiä ja hyvää näkemystä, pidin kovasti. Luin mielenkiinnolla myös taannoiset Abloh-jutut, vaikka aihe ei sinällään niin omaa olekaan - ja nautin siitäkin tekstistä.

Aina nousee peukkua, kun joku asiaan perehtynyt selittää hommia auki viitseliäisyydellä. Kiitos näistä!
Lue lisää alueelta Kehitys ja yleinen tai katso uusimmat viestit.