Mikä oli mielestäsi vuoden 2013 foorumitrendi / groupthink?

Kellokuume
6
10%
Butterot
38
63%
Mustaswag
12
20%
Viberg
4
7%
 
Ääniä yhteensä: 60
Foorumin ja yhteisön paine on kova, tämä on huomattu useamman kerran. Toisaalta loistava alevinkki saattaa laukaista "tarpeen", jollaista ei aiemmin tiennyt edes omaavansa. Vuoden aikana on noussut pinnalle uusia valmistajia, uusia trendejä ja villityksiä. Mutta mikä oli tänä vuonna se foorumin kaikkein "kovin juttu"?

1) Kellokuume
Tänä vuonna ja täällä kelloista ei niinkään ole käyty teknistä keskustelua, vaan keskitytty olennaiseen, eli siihen miten "kellot ja tyylit" näyttää hyvältä. Kellokuumeen nousua on ollut havaittavissa monella, vaikka kyseessä on tiedostetusti mahdollisuus, jolla "harrastuksen" aiheuttamat kulut nostetaan moninkertaisiksi.

Kuva

Kuva

Kuva


2) Butterot
Voi kai sanoa, että kyse on trendistä kun jopa yli 10% foorumin käyttäjäkunnasta on vuoden aikana hankkinut vähintään yhden parin kyseiseltä valmistajalta, monet toki usemman. Common Projecsit jäivät jalkoihin ja tämä Toscanasta tuleva lafka on ottanut oman paikkansa #tyylit-tennarina. Kuka mahtaa olla ensimmäinen, joka poistaa Shell Cordovan-Butterot?

Kuva
Kuva


3) Mustaswag
Sieltäkö se nousee? Pelkät puheet kääntyvät teioksi ja jopa hankinnoiksi, kuten loppuvuotta kohti on pikkuhiljaa nähty. Joko musta on uusi musta vai vasta ensi vuonna?

Kuva

Kuva


4) Viberg
Tämä kanadalaisvalmistaja teki vahvan sisääntulon ja otti paikkansa foorumin käyttäjien sydämissä ja sai aikaan jopa monia poistoja huolimatta varsin korkeistakin hintalapuista. Merkin oma ketju on ollut yksi aktiivisimmista perustamisensa jälkeen, tästä toki kiitos foorumin omalle Viberg-yhteysmiehelle Joonalle, jolla huhujen mukaan oli iso rooli myös popojen päätymisessä myyntiin yhdelle isoimmista, eli Leffotille.

Kuva

KuvaLohdutuspalkintosijalle jäi tässä sarjassa PTB:t, joiden suuri tuleminen jäi kuitenkin näkemättä kiitos ehkä juuri nimenomaan Vibergin ja Butteroiden.

Maininnan arvoisia #groupthink-nousijoita: Sandqvistin tote-bag, Navy Barbour Liddesdale Heritage sekä Inverallanin neuleet, joita kohtaan koettu intoilu kuitenkin hiipui valitettavan nopeasti (ehkä lafkan mto-toiminnan lopettamisen seurauksena).
Äänestin mustaa swagia sillä se on mielestäni näistä ainoa selkeä group thinkki. Kellot on ollut vuosia pinnalla kaikilla INTJ-foorumeilla, Butterot ja Wibergit nyt ei ihan niin vahvasti ehkä ole läpi lyöneet vaikka kaikki niistä tuntuukin pitävän. Ei kuitenkaan mitään tuplamunkkien kaltaista hyökyaaltoa ole vielä nähty. Mustaan mun on vaikea myöskään löytää mitään selkeää muuta perustetta kuin että se on "in". Pari vuotta sitten kaikkea mustaa piti välttää kuin ruttoa ja mun mielestä maailma ei ole vielä niin merkittävästi muuttunut että tällainen asia olisi kääntynyt päälaelleen muuta kuin ryhmäajattelun kautta.
Butterot ihan selkeästi. Luonnollisesti en lähtenyt tuohon itse mukaan, koska olen täysin immuuni kaikille trendeille...
Kyllä mun mielestä Butterot on selkeesti tän vuoden tyylit-groupthink, ja valmistaja ansaitsis täällä myös oman ketjunsa asiaan vihkiytyneemmiltä. Butterothan nimenomaan löytyy todella monelta foorumilaiselta, ja toisaalta ilman tyylit-foorumia suomessa ois varmaan aika monta ko. valmistajan tennariparia vähemmän. Myös Viberg-innostus on ollut kovaa, mutta eksklusiivisuutensa ja hintansa vuoksi on ne jääny harvinaisemmaks poistokohteiks.
Ääni kellokuumeelle, vaikka ovatkin aina pinnalla kuten Spectator mainitsi.

Jotenkin sellainen tunne, että eskaloituu tällä foorumilla pahemmin vasta ensi vuonna.

Kuva
Tuli pidettyä enemmän mustaa tänä vuonna kuin varmaan muutamana edellisenä yhteensä niin pakko valita mustaswag. Kellokuumetta helpottaa rahatilanne. Viberg ja muut "premium" bootsit kiinnostaa ja voi myös olla, että Butterotkin tulee vielä joskus hommattua. Eihän kenkiä liikaa voi olla.
Kyllä se taitaa Butterot olla kovasta kellokuumeesta huolimatta. Itselläni Butteroiden saldo on heinäkuusta alkaen kolmet ja voi olla, että aleista tulee pari lisää.

Kellokuumeen tulevasta eskaloitumisesta saamaa mieltä kuin LA. Kommenteista on ollut luettavissa kasvava kiinnostus ja ainakin osalla alkaa vaatekaappi olla ainakin toistaiseksi mallillaan, joten kellotilien saldot kasvavat.

Vibergit taitavat olla ainakin tässä vaiheessa rajoitetun saatavuutensa ja hinnan takia pienen piirin juttu. Butterot ovat paljon enemmän accessible sekä hinnan että tarjonnan puolesta. Lisäksi Butterot toimivat yllättävän erilaisissa yhdistelmissä toisin kuin workbootsit.

Mustaswag saavuttanee laajempaa suosiota vasta tulevana vuonna ja eritysesti kesän jälkeen. Itseänikin kiinnosti kovasti, mutta ei vain tullut lähdettyä touhuun mukaan vielä.
Tää oli itelle aika vaikea.

Butterot olis hyvinkin voinut olla mun valinta, koska tänä vuonna jengi todella poisti niitä aivan poskettoman paljon ja keskustelua butteroista on myös ollut useaan otteeseen eri langoissa. Alkuvuodesta riku_n hyvät MTOP setit, pientä hypeä + sopivasti useat alet kenties saivat yhä useamman poistamaan ainakin yhdet juuri tänä vuonna. Itelle myös jäi fiilis, että buttero oli 2013 yleisesti paljon enemmän esillä kuin 2012, laajempi valikoima, useampia verkkokauppoja, pitti uomossa väläytellyt cordovan parit jne.

Valitsin kuitenkin #mustaswagin koska en olisi uskonut sen saavan näinkin suurta kannatusta täällä, vielä. Luonnollisesti hyppäsin myös messiin, viime vuonna ei vielä uskaltanut vaikka musta taas kiinnosteli, koska tiesin sen tarkoittavan samalla myös investointeja takki- ja kenkärintamalla, joihin on tullut jo muutenkin panostettua aika reilulla kädellä viime vuodet.

Samaa mieltä LA:n ja Pepen kanssa kytevästä kellokuumeesta.. uskon, että 2014-2015 tullaan näkemään vieläkin enemmän upeita kellopoistoja, enkä tarkoita vain kalliita kelloja vaan hyvin harkittuja biittereitä jne.

Ja hieno juttu, että Viberg on päässyt äänestykseen mukaan. Neljä paria ~ kuukauden sisään foorumille oli toki aika kova juttu. Uskon, että tulevat kiinnostuksesta ja hypestä huolimatta pysymään "harvojen herkkuna" jatkossakin. Sovittamaan ei pääse helposti ja monet nettikaupat ovat EU-alueen ulkopuolella ja tällä hetkellä on toimittava nopeasti, jos jotain kiinnostavaa tulee tarjolle. Viberg pyrkii pitämään neljää perustyyliä jatkuvasti tarjolla ja täydentämään kokoja, muiden mallien osalta kyseessä on yleensä kertaluontoinen tilaisuus, samaa nahkaa ei välttämättä enää koskaan ole tarjolla (ja vähemmän harvinaisten materiaalienkin osalta ei välttämättä juuri samassa mallissa).

En lähtisi kuitenkaan vertailemaan monikäyttöisyyttä Butteron ja Vibergin välillä, molemmilla valmistajilla on niin paljon erilaisia malleja, että siinä ei mielestäni ole juurikaan pointtia. Toiset ovat monikäyttöisempiä malleja kuin toiset ja monikäyttöisyys riippuu myös paljon kantajan omista tyyleistä ja preferensseistä.
Noi Butterot on kyllä aika selvä sellainen merkki mistä tunnistaa ehdottomasti tämän foorumin seuraajat/osallistujat.
Tänään muuten bongasin kaksi butterojalkaparia Pasilassa töihin tapsutellessani. Melkein vois siis mennä foorumin nimimerkkiä suorilta kyselemään..
Tällaisena vanhemman vuosikerran jääränä noi butterot ei kyllä ihmeemmin sytytä. Ei toki pahannaköiset ja varmasti hyvänlaatuiset, en usko että noista klassikkotennareita ikinä tulee, mutta saatan olla väärässä.
Lue lisää alueelta Kehitys ja yleinen tai katso uusimmat viestit.