Uniqlo – Syksyn ja talven parhaat palat

Uniqlo, tuo nousevan auringon maan ihme jaksaa aina vain yllättää yksinkertaisilla, pelkistetyillä ja aikaa kestävillä kamoilla. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys halpaketjujen yleensä pilatessa muutoin ihan toimivia vaatteita ”jännillä” yksityiskohdilla.

Koska Uniqloa parempaa budjettivalmistajaa ei ole, valmistajan syyskamojen parhaiden palojen listaus on enemmän kuin paikallaan. Kaikkia vaatteita ei ole vielä saatavilla eurosaitilla, mutta eiköhän ne tässä syyskuun aikana ala verkkokauppaan tippumaan.

Halvalla saa hyvää ja nykyisin vielä Uniqlon verkkokaupasta Suomeen ilman välikäsien kanssa säätämistä, jos toisinaan hankalaksi heittäytyviä kuriireja ei lasketa. Kuriirifirmojen kanssa asioiminen onkin yksi vaateharrastuksen suurimmista varjopuolista. Edes työosoitteisiin toimittaminen ei aina suju kunnolla, ja onhan toimistolle jatkuvasti saapuvissa paketeissa oma nihkeytensä. Mutta sitä se on. #menswear – aina saa kärsiä ja hävetä.

Joka tapauksessa Uniqlon tapauksessa tilaaminen kannattaa. Lafka on paras valmistaja peruskamojen hankintaan, minkä lisäksi Japani-kytkennästä saa aina lisäfiilistä. Alla nostoina Uniqlon syksyn parhaimmistoa.

Neuleet

Jos Uniqlon tuotteista pitäisi nimetä paras tuoteryhmä, valintaa ei oikeastaa tarvitsisi edes miettiä. Niin ylittämättömiä ovat valmistajan neuleet kaikin puolin. Näillä hinnoilla ei saa yhtä toimivia neuleita mistään. Näin syksyä vasten kannattaa erityisesti katsastaa lampaanvillaneuleet – 5/5

Denim

Farkuille on aina käyttöä. Onkin luonnollista, että Uniqlon kulttimainetta nauttiva pesemätön selvage-denim on tällä listalla. Tässä ei ole kuitenkaan vielä kaikki. Nykyään selvage-denimiä saa myös pestynä versiona ja slimminä tai regular fittinä. Perinteisen sinisen denimin lisäksi Uniqlolta saa myös mustaa ja muun väristä stretch-denimiä.

Ultra light down

Uniqlon Ultra light down on juuri sitä, mitä lupaa; todella kevyitä untuvavaatteita. ULD-takit ja liivit toimivat erinomaisesti välikerroksena ja keveytensä ja mukana tulevan pussin takia niitä on helppo kuljettaa mukana. Erityistä huomiota ansaitsevat tänä syksynä mukaan tulleet toppapaita ja puolipitkä päällystakki, sillä ne menevät hyvin myös päällimmäisenä kerroksena tyyleistä tinkimättä.

Päällys- ja irtotakit

Neuleiden, denimin ja muiden loistotuotteiden paljouden keskellä on helppo unohtaa, että Uniqlolla on tarjolla myös varsin päteviä takkeja. Tänä syksynä valikoimassa ovat jo eräänlaisiksi klassikoiksi muodostuneet duffeli- ja kipparitakki sekä ajankohtainen villainen päällystakki. Näiden lisäksi Uniqlon parkat ovat huomionarvoisia. Irtotakkien osalta Uniqlo on ollut aina vähän hit and miss -osastoa, mutta onnistuneet yksilöt ovat ehdottomasti poistamisen arvoisia.

PS. Listatuista kamoista huolimatta ei kannata unohtaa sukkia. Lisäksi pinon lafkan nappikauluspaitoja saa samalla hinnalla kuin yhden Our Legacyn tai vastaavan.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi