H&M selvedge-denim

Pitkään selvage-reuna denimissä oli merkki kankaan jonkinlaisesta eksklusiivisuudesta. Näin ei kuitenkaan ole ollut enää hetkeen, kun selvagea on saanut myös ”halpamerkeiltä” aina jopa Gapia myöten.

Nyt myös Ruotsin pikamuotijätti Hennes&Mauritz on hypännyt selvage-junaan ja julkaissut oman farkkunsa. H&M:n selvage-farkut ovat hintansa puolesta varsin kilpailukykyiset, koska alle viidelläkympillä ei Uniqloa lukuun ottamatta ole saanut kunnon denimiä (selvagea) Euroopasta tai ainakaan Suomesta. Hinnan selittänee ensinnäkin tehokas tuotantoketju, mutta päällimmäinen syy lienee kangas. Ainakaan lafkan verkkokaupassa ei ole selostettu, mistä kangas tulee.

H&M:n verkkokaupan kuvauksen mukaan kyseiset farkut on ”Valmistettu selvedge-denimistä eli laadukkaasta kankaasta, joka kudotaan perinteisillä kangaspuilla. Sen tunnistaa punavalkoisesta hulpioreunasta, joka estää kankaan purkaantumisen.”. Kuvaus on ihan pätevä, mutta suhtaudun kankaan laatuun varauksella. On vaikea kuvitella, että firman tuotantomäärillä käytössä olisi kovinkaan perinteiset kangaspuut.

Vaikka H&M:n denim ei itseäni erityisemmin kiinnosta, on kuitenkin positiivista, että tällaista tulee markkinoille. Harvemmin kukaan lähtee suoraan kovempaan kamaan, joten porttiteorian ollessa totta parin vuoden päästä Suomessa on uusia denim-intoilijoita.

Hennes & Mauritz selvage-denim

hennes&mauritz denim hennes&mauritz selvedge denim


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi