Budjettityylit – Weekday chinot

Sotaisan historian omaavat chinot ovat kulkeneet kauas juuriltaan. Nykyisin ei taida olla niitä monikäyttöisempää housutyyppiä. Chinot hoitavat homman lähes tulkoon aina. Sininen irtotakki yhdistettynä beigeihin chinoihin onkin yhdistelmä, jossa voi kohdata lähes kaikki arkiset tilanteet. Irtotakkisetteihin sopimisesta huolimatta chinot ovat myös vapaa-ajan ja kasuaalin tyylin klassikko.  Ne toimivatkin oikeastaan yhtälailla collarin kuin irtotakin kanssa.

Chinoja löytää useissa eri hintaluokissa muutaman kympin budjettikamasta japanilaisiin ja italialaisiin luksusmerkkeihin. Toki näistä jälkimmäiset ovat kaikin tavoin asiallisempia, mutta rajoittuneella budjetilla löytää chinoja järkevämpiäkin rahankäytön kohteita, kuten kengät ja takit. Budjettityyleissä esitelläänkin tällä kertaa halvat ja hyvät chinot.  Yleensä halvemman puoleisia chinoja etsivälle on tapana suositella Uniqlon puoleen kääntymistä. Tämä onkin hyvä vaihtoehto, mutta ajattelin tuoda esiin erään toisen vaihtoehdon. Noston sarjassa ansaitsee vähän aikaa sitten Suomesta vetäytynyt Weekday.

Edullisia chinoja saa useimmilta halpaketjuilta. Laadun osalta lienee pitkälti yhdentekevää, mistä  housunsa hankkii. Tällöin valintaa määrittää kaksi tekijää, jotka on fiilis ja fitti. Ensin mainitun suhteen jo mainittu Uniqlo oli pitkään omassa luokassaan. Japanilaisen massamuotiketjun vaatteissa oli jotain selittämätöntä viehätystä, josta suurin osa haihtui viimeistään siinä vaiheessa, kun Uniqloa sai tilattua Suomeen ilman välikäsien kanssa säätämistä. Tämä on hieman surullista, mutta totta.

Kun kerran fiiliksen kanssa alkaa olla pitkälti samantekevää, mistä ketjusta housunsa hankkii, katse kääntyy henkilökohtaisesti miellyttävään istuvuuteen. Ainakin itselleni on tärkeintä, että housuhankinnasta selviää mahdollisimman vähäisillä  muutostöillä ja mieluiten kokonaan ilman. Tällöin Weekdayn ”Wood”-nimiset chinot nousevat muiden ohitse. Malli on sopivan slimmi, mutta housut eivät kuitenkaan nuole ihoa. Mikä parasta, ainakin minulle se toimii suoraan pakasta. Kun kyseessä on ns. halpatuote, kangas ei ole mitenkään ihmeellistä. Tosin tarvitseeko sen ollakaan. Tärkeintä on, että se ajaa asiansa.

Budjettikaman osalta Helsinki koki todellisen iskun, kun Weekdayn liike päätettiin sulkea. Ilmeisesti myyntiä ei ollut tarpeeksi, joten tilalle avattiin tänään 16.4.2015 H&M:n miestenliike. Kyseessä oli suuri menetys meleeratun harmaan ja edullisen denimin ja chinojen ystäville. On mielenkiintoista nähdä, ottaako liike tuulta alleen vai meneekö liiketilan konsepti uusiksi muutaman vuoden jälkeen.

Weekday

Khakeilla chinoilla on aina paikkansa.


Kirjoittaja ja Weekdayn chinot Instagramin puolella


2 vastausta artikkeliin “Budjettityylit – Weekday chinot”

  1. Fitti näyttää kyllä todella asialliselta.

    • Juuso sanoo:

      Jep, jos tulee tilaisuus, kannattaa testata. Hyvät rennommat slimmit chinot hyvään hintaan. Sääli, että Helsingin liike suljettiin. Halpakaman tilaaminen on vähän nihkeää, sillä näissä on ainakin aiemmin ollut ketjukamalle tyypilliseen tapaan heittelyä saman koon sisällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi