Budjettityylit – Uniqlo nappikauluspaita

Vaikka tällä sivustolla touhu on usein seuraavalla tasolla, kaiken ei kuitenkaan aina tarvitse olla erikoista tai kallista. Budjettityylit -sarjassa nostetaan esiin edullisia ja saatavuudeltaan helppoja, mutta kuitenkin hyviä juttuja. Budjettilöytöjen esittelyn käynnistää tänä vuonna toimitukset Suomeen aloittaneen Uniqlon nappikauluspaita.

Uniqlon osalta mainitaan yleensä kaksi tuotetta, eli farkut ja neuleet. Molemmat näistä ovat hinta-laatusuhteeltaan uskomattomia tuotteita. Uniqlo ei kuitenkaan loista ainoastaan näissä, vaan denimin ja neuleiden ulkopuoleltakin lafka tarjoaa hintaansa nähden erinomaisia juttuja. Eräs tällainen on Slim fit oxford-paita, josta on viimeisen puolen vuoden aikana tullut  itselleni go-to paita.

Mikä sitten tekee Uniqlon paidasta niin hyvän? Ensinnäkin paidan hinta vain 14,90 puntaa, eli alle 20 euroa. Verrattuna esimerkiksi sadan euron hintaluokassa liikkuviin Our Legacyn ja Gant Ruggerin tuotoksiin kyseessä on varsin pätevä esitys – Uniqloa saa tosiaan viisi samalla hinnalla. Toki laadussa huomaa eron, kuten MOP-nappien puuttumisen, eikä massaketjun tuotoksissa ole samanlaista fiilistä kuin oikeissa merkkivaatteissa. Näistä huolimatta kalliimpaa kamaa normaalisti suosivien ei kannata tuomita Uniqloa suoralta kädeltä. Vaikka viimeistelyssä ja yksityiskohdissa on eroja kalliimpiin paitoihin. Tärkeimmät osa-alueet ovat Uniqlon paidassa kunnossa. Kangas on riittävän laadukkaan tuntuista ja istuvuus on kohdillaan.

Tosin nappikauluspaidoista puhuttaessa on nostettava esiin kaulus. Oikeastaan ainoa negatiivinen puoli onkin kauluksen pienehkö koko, mikä tarkoittaa, että tätä paitaa ei oikeastaan voi käyttää solmion kanssa. Myös yhtään formaalimman irtotakinkin kanssa ollaan vähän siinä ja siinä. Vaikka kaulus on pienehkö, se ei kuitenkaan ole liian pieni sellaisenaan tai neuleen kanssa käytettäväksi. Kaiken kaikkiaan Uniqlon slim fit oxford-paita on loistava hankinta peruspaidaksi rotaatioon.

PS. Jos slim fit ei ole oma juttu, kannattaa katsastaa myös muut Uniqlon oxford-paidat.

01_133508

Valkoinen on valintani.

63_133508

Eipä tosin sinisessäkään mitään vikaa ole.

 


6 vastausta artikkeliin “Budjettityylit – Uniqlo nappikauluspaita”

 1. Mika sanoo:

  Nämä ovat aivan huikeita paitoja! Ehdottomasti suositeltavia aina ulkotöistä kasuaaliin urbaaniin menoon. Itse pidän näitä ihan talli- ja raksahommissa mutta myös töissä farkkujen ja irtorotsien/neuleiden kanssa.

  Business casuaaliin menoon puvun kaveriksi? Ei jatkoon!

  • Juuso P sanoo:

   No kyllä! Uskomaton suoritus hintaan nähden. Nykyisin itselläni useampana päivänä viikosta käytössä, jos ei ole mitään virallisempaa ohjelmaa tiedossa.

 2. Ihan hieno paita alle parillakympillä, mutta… Joissain vaatteissa ne pienet yksityiskohdat voivat olla ainoa syy miksi kyseistä vaatekappaletta edes ostaa. Nappikauluspaidoissa se on kaulukset. Neljä senttiä pitkät kauluskärjet näyttävät aika hölmöiltä neuleen alta. Todistakaa vaikka fittikuvilla että olen täysin hakoteillä ajatusteni kanssa? Ehkä joskus kuitenkin annan tällekin mahdollisuuden.

  • Juuso P sanoo:

   Olin myös itse pitkään samoilla linjoilla kuin sinä, joten ymmärrän kauluksen tärkeyden hyvin. Tällöin keskitin hankinnat lähinnä Gant Ruggerin paitoihin. Sitten jotain tapahtui, eikä kauluksen ivy-autenttisuus ollut enää tärkein seikka itselleni. Uniqlon paidat istuvat kuitenkin suoraan paketista, joten nämä paidat veivät helppoudellaan paikan monilta muilta. Toki kunnolla rullaava kaulus esimerkiksi Gitman Vintagen tai Ruggerin tapaan toimii aina.

   Jos haluaa BB-tyylisen kauluksen, Uniqlo ei tietenkään ole oikea ratkaisu. Uniqlon paidoissa kaulus on kuitenkin kelvollinen itselleni ja kelpaa näköjään myös Ohituskaistalla-blogin Mikalle. Se, näyttääkö kaulus tyhmältä neuleen alla, riippuu neuleesta ja tavoitellusta lookista. Tällä hinnalla paitaa kannattanee kuitenkin testata jossain vaiheessa, sillä eiköhän siitä pääse eroon, jos ei löydy käyttöä.

 3. mkl sanoo:

  Onko kokemusta noista uniqlon easycare oxfordeista? Onko hyviä, vai kannattaisiko pysyä vain noissa ihan perus paidoissa?

  • Juuso sanoo:

   Itselläni oli yksi jokunen vuosi sitten yksi easycare ocbd. Tällä kokemuksella suosittelen pysymään tavallisissa oxfordeissa. Uniqlon easycare-paidat olivat ainakin aikaisemmin sellaista kiiltävähköä kangasta, joka ei oikein toimi ocbd:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi