Budjettityylit – Uniqlo nappikauluspaita

Vaikka tällä sivustolla touhu on usein seuraavalla tasolla, kaiken ei kuitenkaan aina tarvitse olla erikoista tai kallista. Budjettityylit -sarjassa nostetaan esiin edullisia ja saatavuudeltaan helppoja, mutta kuitenkin hyviä juttuja. Budjettilöytöjen esittelyn käynnistää tänä vuonna toimitukset Suomeen aloittaneen Uniqlon nappikauluspaita.

Uniqlon osalta mainitaan yleensä kaksi tuotetta, eli farkut ja neuleet. Molemmat näistä ovat hinta-laatusuhteeltaan uskomattomia tuotteita. Uniqlo ei kuitenkaan loista ainoastaan näissä, vaan denimin ja neuleiden ulkopuoleltakin lafka tarjoaa hintaansa nähden erinomaisia juttuja. Eräs tällainen on Slim fit oxford-paita, josta on viimeisen puolen vuoden aikana tullut  itselleni go-to paita.

Mikä sitten tekee Uniqlon paidasta niin hyvän? Ensinnäkin paidan hinta vain 14,90 puntaa, eli alle 20 euroa. Verrattuna esimerkiksi sadan euron hintaluokassa liikkuviin Our Legacyn ja Gant Ruggerin tuotoksiin kyseessä on varsin pätevä esitys – Uniqloa saa tosiaan viisi samalla hinnalla. Toki laadussa huomaa eron, kuten MOP-nappien puuttumisen, eikä massaketjun tuotoksissa ole samanlaista fiilistä kuin oikeissa merkkivaatteissa. Näistä huolimatta kalliimpaa kamaa normaalisti suosivien ei kannata tuomita Uniqloa suoralta kädeltä. Vaikka viimeistelyssä ja yksityiskohdissa on eroja kalliimpiin paitoihin. Tärkeimmät osa-alueet ovat Uniqlon paidassa kunnossa. Kangas on riittävän laadukkaan tuntuista ja istuvuus on kohdillaan.

Tosin nappikauluspaidoista puhuttaessa on nostettava esiin kaulus. Oikeastaan ainoa negatiivinen puoli onkin kauluksen pienehkö koko, mikä tarkoittaa, että tätä paitaa ei oikeastaan voi käyttää solmion kanssa. Myös yhtään formaalimman irtotakinkin kanssa ollaan vähän siinä ja siinä. Vaikka kaulus on pienehkö, se ei kuitenkaan ole liian pieni sellaisenaan tai neuleen kanssa käytettäväksi. Kaiken kaikkiaan Uniqlon slim fit oxford-paita on loistava hankinta peruspaidaksi rotaatioon.

PS. Jos slim fit ei ole oma juttu, kannattaa katsastaa myös muut Uniqlon oxford-paidat.

01_133508

Valkoinen on valintani.

63_133508

Eipä tosin sinisessäkään mitään vikaa ole.

 Seuraavaksi