Budjettityylit – Uniqlo chesterfield

Kuten jo aikaisemmissa budjettityylit-postauksissa olen tainnut mainita, kategorian voisi kuitata linkkaamalla Uniqlon sivuille. Tästä huolimatta päätin nostaa ajankohtaisen tuotteen lafkan valikoimasta.

Päällystakki moneen menoon

Villakankainen päällystakki on klassisessa tyylissä vaihtoehto numero yksi mitä tulee talvitakkeihin. Vaikka pukuhommat ja irtotakkisetit eivät olisi arkea, tämän tyyppisellä takilla on kuitenkin paikkansa oikeastaan jokaisen vaatekaapissa – myös streetwear-hemmojen.

Muutaman viime vuoden aikana villakankaiset päällystakit ovatkin tehneet voimakkaan tulemisen nimenomaan rennommassa pukeutumisessa. Post-#menswear -maailmassa erilaisista tyylisuuntauksista peräisin olevien elementtien sekoittaminen samaan asukokonaisuuteen on enemmän kuin ok. Mikään ei ole enää pyhää.

Erilaisia päällystakkivaihtoehtoja on lukemattomia. Takki voi olla kaksirivinen, pystykauluksilla, piilonapeilla ja niin edelleen.  Kuitenkin niistä klassisin on yksirivinen kolminappinen ja noin puolireiteen ylettyvä malli. Kun kyseessä on budjettityylit, niin mistäpä muualtakaan edullista takkia kannattaa katsella kuin Uniqlolta.

Lafkan chesterfield on juuri kuvauksen mukainen versio klassisesta päällystakista. Uniqlolle ominaiseen tapaan tässäkään tapauksessa ei olla lähdetty massaketjuille tyypilliseen tapaan kikkailemaan erikoisilla yksityiskohdilla tai ”muodistamaan” rotsia liian kapeilla kauluskäänteillä. Uniqlon chesterfield on tavallinen ja ehkä jopa vähän tylsä päällystakki – eli täydellinen. Kun otetaan vielä huomioon rotsin suhteellisen edullinen 150 euron hinta, kyseessä on loistava hankinta, erityisesti jos päällystakki-geimeihin lähteminen kiinnostaa, mutta ei ole aivan varma sellaisen toimimisesta omiin tyyleihin.

Uniqlo chesterfield – budjettityylit 5/5

Katutyylikuvat: Tommy Ton


Yksi vastaus artikkeliin “Budjettityylit – Uniqlo chesterfield”

  1. Jorma Kovanen sanoo:

    olen homo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi