Asket pikee – vaihtoehto logokammoisille

Monipuolisista kokotaulukoistaan ja alhaisista hinnoistaan tunnettu Asket on kaikessa hiljaisuudessa kehitellyt uusia tuotteita. Talvella lanseeratun college-paidan ja keväällä ilmestyneen oxford-paidan jatkoksi vuorossa on pikee.

Heti tähän kärkeen pitää todeta, että jutun vaatteen suomenkielinen nimitys eli pikee-paita on kyllä varsin idioottimainen ja hankala. Englanniksi saman vaatekappaleen nimi on polo shirt, joka taas Suomessa sekoittuu ns turtle neckeille eli poolokaulukseen. Pikee sen sijaan tarkoittaa paidoissa yleisesti käytetyn kankaan tyyppiä. Jos pikeepaitojen historia kiinnostaa enemmän, suosittelen lukaisemaan Keikarin artikkelin vaatteesta.

Alun perin laadukkaiden ja edullisten t-paitojen valmistajana tunnettu Asket laajensi tuotevalikoimaansa talvella collariin. Sain tammikuun loppupuolella sähköpostia Tyylit-blogissa aiemmin Aten toimesta esitellyn ASKET-brändin toiselta perustajalta Augustilta. Viestittelyn seurauksena päädyin saamaan lähetyksen vaatteita, joista kirjoitin myös täällä. Pari viikkoa sitten tilanne oli jälleen sama. August kysyi, olisiko minulla kiinnostusta testata heidän tuoretta pikeepaitaansa. Aikaisempien kokemusten pohjalta olin välittömästi mukana, vaikka pikeitä ei yleensä ole päälläni nähnyt.

Pikeen neljä väriä: valkoinen, harmaa, sininen ja musta

Pikeen neljä väriä: valkoinen, harmaa, sininen ja musta

Tässä vaiheessa paita on saanut vasta vähän käyttöä eikä yhtään pesua, joten laadullista ominaisuuksista en osaa sanoa muuta kuin, että hyvältä vaikuttaa. Kangas tuntuu päällä sopivan jämäkältä, mutta kuitenkin ilmavalta. Tärkein kuitenkin on vaatteen ulkonäkö. Siinä ole mitään ylimääräistä, joten logokammoisille Asket tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon klassikkopikeille. Kaulukset, nappilistan pituus ja muun ohessa fitti ovat kaikki kohdillaan. Kyseessä on äärimmilleen pelkistetty versio pikeestä. Tässä onkin Asketin pikeen ainoa ongelma. Pikee on vaate, jossa näkyvän logon tuoma lisäarvo on kenties suurimmillaan- olipa se sitten krokotiili, poolonpelaaja tai laakeriseppele. Toisaalta Asketin Portugalissa valmistettu paita maksaa 50 euroa, joka on puolet esimerkiksi Polon vastaavien hinnasta. Ei paha, sillä Asketissa on kuitenkin enemmän fiilistä (ja todennäköisesti laatua) kuin Uniqlon tai H&M:n kamoissa.

Asket – pikee

Disclaimer: korruptioyhteistyö


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Seuraavaksi